Hét vezér-szoborcsoport Bodrogkeresztúr bemutatkozása
A Hét vezér szoborcsoportot Sárossy Tibor sárospataki fafaragó művész keze munkáját dicséri, melyet 2000-ben avattak fel. Ez volt az első köztéri alkotásainak egyike. A település címerét tartalmazó zászlótartót a Közép-európai Művésztelep alkotói készítették bodrogkeresztúri kőből.
A park helyén az 1990-es évek végéig egy használaton kívüli komp kikötő volt, amit az önkormányzat feltöltött, hogy közparkot hozzon létre a jelenlegi panorámával.
Kovácsvágásnál már leírtam a véleményem, ott is van egy ilyen nyomorult vezér-csoport, nos, került Bodrogkeresztúrra is. . . mondjuk, ezek itt fekete fából vannak, amazok meg ott valami világosabb anyagból készültek. És míg Kovácsvágáson inkább pozsgás parasztok álltak vezérnek, itt úgy tűnik, hogy sanyarú sorsú, gyomorbajos, keserves, vagy mit tudom én milyenek.
Persze, nehéz ezt leírni, meg lehet, hogy nem is illik, mert ez valami irtózatosan szent nemzeti dolog, de nem tehetek róla, hát ha egyszer ilyen benyomást keltenek, az oldal szándéka meg az, hogy élmények első kézből, hát itt éppen tőlem, és nekem ez az élmény adatott.