A Castrum Boldua étteremben kétszer jártunk jóbarátokkal. Első ízben Kassát vettük célba, de borász barátaink elfeledték, hogy a gyerekeknek épp nincs útlevele, s akkortájt a Felvidék még nem tartozott a Schengeni országok közé. Így aztán ez volt a kárpótlás. Az étterem a középkori imázsra van építve, akárcsak még vagy egy tucatnyi hely országszerte.
Mi alapvetően szerettük. Kaptunk hármashalommal, kettős kereszttel ékített korhű ruházatot is, amit felvettünk a pulóverre, villa persze nincs, fatálak annál inkább. Az adagok komolyak, az árak kifizethetőek. A bor csapnivaló volt, ami itt, Tokaj-hegyalján felér az országimázs-rombolással. A konyha teljesítménye változó, voltak jól eltalált fogások és félrelövések egyaránt. A kiszolgálás nem túl motivált. Összességében élvezhető a hely, de kicsi a valószínűsége, hogy harmadszor is betérünk.
Gyönyörű környezetben a Boldogkői vár aljában található. Forró nyári napon kirándulni indultunk párommal a várhoz és megéhezvén betértünk ebbe a középkori hangulatú étterembe, ami a hegy oldalában van kialakítva. Nagyon hangulatos és korhű ételkínálattal rendelkezik.
A középkori szokásnak megfelelően az étkezés kézzel, illetve egy kanállal történik, de hogy ne edd le magad egy középkori palást áll rendelkezésre minden vendég számára. A szörpöket (bodza, málna) feltétlen kóstoljátok meg, nagyon finom és hűsítő volt a nagy melegben. A szarvasgerinc trombitagombával és a kacsapecsenye valami fenséges volt. Óriási adagot szolgáltak fel, amit nem bírtunk megenni becsomagolták. A kiszolgálás nagyon udvarias volt. Nem olcsó hely, de az ízletes finomságok és az élmény megéri az árát. Mindenkinek ajánlani tudom.