A Villa Weber Konferencia & Wellness Hotel a "Völgység" szívében, Bonyhádon található. A majorságot és a kastélyt az 1800-as években építették, felújítási munkálatokat követően 2007-ben került sor kastélyszállóként való megnyitására, később spa- és wellness-részleggel bővült.
2 éjszakára érkeztünk pihenni tavaly ősszel. A patinás főépületben kaptunk szobát, ami nagyon igényesen, angol főúri stílusban volt berendezve. Nagy belmagasságú, de barátságos szoba volt, zöldre festett fa nyílászárókkal és antikolt narancssárgás fallal. Igazi vidéki kúria hangulata volt, imádtuk!
A birtok hatalmas, jókat lehet sétálni, sportolni, lovagolni, jó időben a kültéri medence is rendelkezésre áll. A reggeli és a vacsora átlagos, nem különösebben ízletes. A vacsora menüválasztásos volt, kétféle menüsorból lehetett választani. Én személy szerint a svédasztalos étkezést sokkal jobban preferálom, többféle fogást lehet kóstolni. Az adagok kicsik voltak. A reggeli ugyan svédasztalos volt, de szerény. A borkóstoló jó volt, finom borokat és sajtokat kóstoltunk. A panorámás jakuzzi egy külön kis épületben található. Az üvegfelület a teljes falhosszban eltolható, így olyan volt, mintha a szabadban lett volna a jakuzzi. Nagyon ötletes és hangulatos megoldás, nagyon tetszett! Egyik nap kirándultunk Bikalra, megnéztük az élménybirtokot. Kihagyhatatlan! Mi nagyon jól éreztük magunkat, ajánlom a szállodát mindenkinek!
Nyáron hétköznap látogattuk meg a hotelt. A kúria épülete szép, a park helyenként "jungle", téglából kirakott út vezet az étteremhez, illetve a park fénypontja, a nagy kültéri medence ahol az ember nyáron az ideje nagy részét tölti.
A szoba designos volt, de klíma nem volt, szellőztetni a külső lécsőfeljárat mellé kapott szoba miatt nem nagyon tudtunk, mindenki az ablakunk alatt mászkált, a fürdőszoba használata emiatt érdekes volt. Az étkezés: felpanziós ellátást kérünk. Ha az ember szeretne péksüteményen kívül mást is reggelizni, akkor a tojásrántottáért is fizetni kell. A vacsora menűválasztásos, ami nem lenne nagy baj, ha nem hozta volna vissza a gyermekkorunk nyári tábori étkezések hangulatát és minőségét. Túl lehet élni, de érdemes éttermet keresni a környéken vagy csak reggelit kérni. Az egyetlen pozitívum a kinti medence. Tényleg nagy, kánikulában nincs jobb választás. Van fedett jakuzzi is, de ott bent számunkra kellemetlen szag fogadott, nem próbáltuk ki inkább. Gyerekkel együtt a parkban játszani jó, de kettesben csak akkor érdemes oda menni, ha két napig nem szeretne mást csinálni, csak a medence mellett lazulni. Esküvőnek tökéletes helyszín jó idő esetén!