Ételek, italok túlárazottak, főleg a minoseghez képest. Ízetlen lett egy ideje. Pedig nagyon drága A pincérek többsége flegma. Pedig jó lenne a hangulat.
A jó szerencse, még pontosabban a párom kedve ismét elvitt a Budakeszin működő Jókenyér pékségbe, ahol ezúttal le is ültünk, ő ivott egy kávét, jómagam egy szederlevet, kértünk helyben fogyasztásra egy croissant-t, ami nem volt rossz, de ettem már meggyőzőbbet.
Ezen kívül hazavittünk egy fehér fél kilós kenyeret (nem az én választásom volt), továbbá egy olivás masnit és egy aszalt paradicsomos kenyeret, ezek kiválóak voltak, utóbbi még másnaposan is csodás. Tisztes 5 pont az összélmény.
Budakeszin van egy kávézóként, sőt cukrászdaként is üzemelő Jókenyér pékség. Mivel sietős volt a dolgom, elvitelre kértem egy feketeerdő tortát, mely jónak volt mondható, katarzismentes volt, azaz nem átütő, mondjuk 595 forintért ritkán kap az ember csúcsélményt.
Kértem továbbá két féle akciózott stanglit, ezeknek 45 forint volt darabja, nagyon finomak voltak, nem is élték meg, hogy hazavigyem őket, megettem az autóban. Végül vettem egy rozskenyeret is. A pultos vagy nagyothall vagy nem figyel a vendégre vagy szerelmes, minden esetre szinte mindent visszakérdezett s még így is egy stanglival kevesebbet kaptam. No de sebaj, azért megadom a helynek az öt pontot.
A Jókenyér tőlünk eléggé távol eső budakeszi boltjába véletlenül estünk be, egy kirándulás során. Magát a céget és termékeit jól ismerjük, leginkább gödöllői egységükbe szoktunk járni. A termékek, illetve azok minősége itt is hozta a megszokott Jókenyér színvonalat, lényegében "ugyanazokat" a szendvicseket kaptuk, mint Gödöllőn szoktuk.
Azaz ezek szerint a szendvicskészítők nem kreatívkodhatnak a Jókenyér hálózat boltjaiban (sem), vélhetően nekik is leírás alapján kell dolgozni, nem változtathatnak egyik boltban sem a szendvicsek összetételén. Ez végül is jó, mert így a megszokott termékeket, minőséget kapja az ember minden boltjukban. Ez persze pl. a nagy hamburgerláncok esetében már teljesen természetes, de az ember azt hinné, hogy egy ilyen helyen tapasztalhat kisebb eltéréseket a szendvicsekben - de nem. Természetesen a kenyerek, péksütemények, finompékáruk (túrós, kakaós, stb. ) választéka, minősége is ugyanaz, mint Gödöllőn.
A cím a Jókenyér Pékség mottója, melyet nemcsak üres frázisként kiírtak az ablak fölé, hanem ennek megfelelően, ezt komolyan véve dolgoznak is a vevők megelégedésére. Hol is máshol lehetnének Budakeszin belül, mint a Fő úton, bár a páratlan oldalról nem volt egyszerű átmenni hozzájuk, mivel nem volt zebra vagy lámpa, és a kocsik mindkét irányban folyamatosan haladnak.
A belső tér pékséghez képest egész tágas, napfényes, színekben a védjegyükké vált piros-fehér-fekete világ a domináns. Egyúttal beülős reggelizőhelyként, kávézőként is szolgál. Nagy örömömre szolgált, hogy kedvencem, a gesztenyés táska kapható, nem is volt kérdéses, hogy vettem belőle egyet. Az ára viszont sajnos növekszik, már 330 Ft-ba került. Azt gyanítom, hogy a Jókenyér hálózaton belül egységesek az árak, bár ebben nem vagyok teljesen biztos. A kakaós csigát vajjal készítik, 205 Ft, a gyerekeknek ízlett, bár azt nem találtam kiugrónak a magam részéről. Sokféle minőségi édes és sós péksüteményt, kenyérárut lehet náluk kapni, az üvegpultban szépen felsorakoztatták a kínálatot, de nem zsúfolt, hanem átlátható a kínálat. Többféle teljes kiőrlésű termékük is van. Lehet kérni elviteles - papírpohárban - kávét, sőt még tortát is lehet rendelni. Sok helyi törzsvendég jár ide, az idősebb és a fiatalabb korosztályban is népszerű a hely, hiszen a jó kenyeret mindenki szereti.
Már leírtam párszor, hogy a Jókenyér pékség kedvenceink egyike, sokáig csak a Lidlben vásároltuk kenyereiket, leginkább a nagyon jó ár/érték arányú bajor rozskenyeret, de nem ritkán a wellness kenyeret is, továbbá az olivás és hagymás változatokat, néha óriás kiflit a gyerekek kedvéért és aszalt paradicsomos ciabattat.
Jó ötlet volt részükről a kávézó-reggeliző-pékség-hálózat felállítása remélem gazdasági szempontból ők is így gondolják, a fogyasztó szemszögéből nézve biztos így van. Augusztusban tettük párommal egy látogatást Budakeszire, akkor néztük be ebbe a pékségbe, ahol a péksütemények között válogattunk. Mindegyik kiváló volt, áruk is nagyon barátságos. A csigák (vajas kakós, vajas fahéjas) 205 forintba kerülnek, a táskák (van gesztenyés, túrós, áfonyás, almás) 250 körül vannak. A beltér praktikus, puritán, de szép és szerethető, a kiszolgálás kedves. Jó volt ide betérni, az igazság az, hogy egyik egységben sem ért még csalódás minket.