Jó 2015. márciusban, üzleti partnerrel járt ittÉrtékelt: 2015. május 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Adler panzió utcafrontján működő étterem és pincehelyiség. A beltér a névadó Adler oldtimer-ek képeivel díszítve. Érdemes asztalt foglalni, főleg ebédidőben, mert általában teltházasok. Átlagos magyar étlapról lehet választani egyáltalán nem átlagos magyar ételeket. Európai minőségű gasztronómia egyszerű ételekkel, friss és minőségi alapanyagokból. A fűszerezés sem magyaros, azaz könnyed, mértéktartó és finom. Az igazi erősségük a bécsi szelet, amely lelóg a nagytányérról, és friss olajban sütik ki, ropogós bundája nem tocsog az olajtól. Zöldsalátával a legjobb. Az italválaszték is korrekt, a kávé pedig átlagon felüli. Személyzet, kiszolgálás viszonylag állandó és kifogástalan.
A kérdés csak az, hogy négyesek, vagy az ötösök sorát gyarapítsam? A kérdés egy kérdésen dőlt el: az ebéd végénél a felszolgáló megkérdezte, hogy "kedveskedhetnek még valami desszerttel vagy kávéval?" Nem azt kérdezte, hogy hozhatok-e vagy kér-e stb. hanem azt, hogy kedveskedhetnek-e? Hopp, és...
Évtizedes tradíciókkal rendelkező, családi üzemeltetésű étterem az Ófaluban, amelyet a 18. században többségében német ajkú szőlőtermesztő gazdák népesítettek be. Egykori 19. századi borospincéből és présházból alakították át az épületet, amelynek földszintjén a vendéglő, az emeleten panzió...
Mi egy szombati napon választottuk az étterm grillteraszát. Rajtam kívül meg négy felnőtt társaságában ebédeltünk meg. Mindannyian ettünk levest és fő fogást is. Mi kofogástalannak tartottuk az ételeket. Ízletesek, laktatóak voltak gusztusosan tálalva. Személyzet kedves. Ár értek arányban is...