Auchanban történő vásárlás után gondoltuk most a változatosság kedvéért KFC-ben ebédelünk. A kiszolgálással nekünk itt nem voltak problémáink, gyorsan el is készült a rendelésünk. Párom mostanában odavan a Poké Bowl California Sun menüért, de amúgy tényleg nagyon finoman készül. Én pedig Qurrito-t kértem, amivel szintén nem volt semmi problémánk.
A budaörsi Auchan étkező aulájában jól látható helyen található. Viszonylag nagy forgalma van, a nap egésze alatt. Mi reggel voltunk és kb 10 perc várakozás után megkaptuk a reggelinket. Az étel finom volt, a kiszolgálás kedves. Szerencsére nyoma sem volt a morcos húzz innen mentalitásnak.
Szeretem a KFC -s ételeket. Az budaörsi Auchan egyik étterme egy kis KFC. Többször jártunk már itt. Még ebédidőben is gyorsan megy a sor, nem kell sokat várni. Rendelés után sorszámot kapunk, és egy digitális kijelzőn lehet követni, hogy hol tart a rendelés. Az üdítős poharat korlátlanul után lehet tölteni.
Horót wings menüt, majonézt kértem csak. A szárnyakat a csípős panír miatt szoktam. És figyelem, de valahogy az az érzésem, hogy több szárnyvége van egy csirkének, mint szárnytöve, mert általában 3-2 arányban kapom az előbbi javára. Itt is ez történt, de ami rosszabb, hogy a panír mindig vastagon szokta befedni a szárnyat, de most valamiért itt is, ott is kilátszott a bőre.
Ami meg rajta volt, szokatlanul olajosnak érződött. Valaki nem jól kezel valami konyhai cuccot, mi eddig hibátlan volt? A krumpli a gyorséttermek között akkor is itt a legjobb, a majonéz meg talán éppen elég egy kis krumplihoz.
Nagyon szerettem ezt a helyet. Nem túl sűrűn, de megengedtem magamnak. Eleinte kapható volt a finom friss pogácsa, majd megszűnt, a csípős csirke, majd az is megszűnt. Maradt a csirkeszárny és a csirkemell . Tegnap is kértem 5-5 darabot a kedvenceimből. Az ára letaglózott amit nehezményeztem is.
A kedves kiszolgáló elmagyarázta, hogy nemrégen emelték ismét az árakat. Na minegy egyszer élünk! A második meglepetés akkor ért amikor hazaérve ( 5-6 percre lakom az Auchantól) megláttam mit is rejt a dobozom: a csirkemell gyufásdoboz nagyságú kiszáradt tapló volt, a csirkeszárny hasonló. Ez bizony minden volt csak nem friss sütés.
Valaha ez volt az elsőszámú hely, ahová betértem az Auchan félkörben álló étkezőhelyei között. Mert nagyon szerettem a csípős csirkefalatokat. Azután beáldozott engem a cég, országosan megszüntette ezt a kiszerelést, maradt a sokkal unalmasabb, nem csípős többi. . azóta sokkal ritkábban térek be ide.
Nem nagyon értem az okot, hogy miért vált mindenhol ilyen bonyolulttá a vásárlás, hogy külön kell valahol fizetni és külön valahol megkapni a végterméket, de beletörődtem. Végül is, a McDrive is ilyen. Egyébként meg. . . már a káposztasaláta sem a régi. . .
A budaörsi Auchan étkezős "szigetének" legnépszerűbb gyorsétterme a KFC. Míg a többi helynél csak lézengtek az emberek, itt sorok alakultak ki, pedig több pultnál is zajlott a kiszolgálás. Itt is ugyanaz a koncepció, mint több, korábban már általam látogatott gyorséttermükben, itt a bal oldali pultnál történik a rendelésfelvétel, majd az elkészült ételt sorszám alapján a jobb oldali pultnál lehet átvenni.
A bordó műanyag evőeszközök alkalmatlanok normális étkezésre, ugyanolyan silány minőségűek, mint a fehér kínai. Persze lehet, hogy ezt is Kínában gyártják. . . A praktikus sárga-piros papírdobozba csak akkor teszik bele az ételt, ha elvitelre kérik, nekem csak simán a tálcára pakoltál. Most a Filler Espana névre hallgató fűszeres csirkés, salátás szendvicset próbáltam ki, amelyhez jár egy kis adag sült krumpli. Itt is kicsi az adag, de azért több volt, mint a rossz emlékű Deák téri KFC-ben. Minőségre pedig egészen más volt, a Mekis sült krumplinál minőségibb. Még akkor is, ha ez is mirelitből készül. Kértem még káposzta salátát 290 Ft-ért, kis főt kukoricát (kb. 1/3 cső) 190 Ft-ért és egy pohár szénsavas üdítőt (390 Ft), amit újra lehet tölteni. Valószínűleg még így is elegendően nagy rajta az árrés. A fő konkurensekkel ellentétben ők nem a Coca Colával, hanem a hazánkban kevésbé népszerű Pepsivel állnak szerződésben. A kiszolgálás gépies volt és nem valami gyors. A kukorica édes, ropogós, kifejezetten finom, a coleslaw saláta szintén megjárja. A zsemle minőségével nem vagyok kibékülve, morzsalékos, felfújt, édeskés. A hús csípős volt, amit az eladó nem említett, pedig szerintem fontos. A gyerekeknek ez nem jött volna be. Összesen 1360 Ft-ot fizettem.