A kápolna 1808-ban épült magyar parasztbarokk stílusban Helly József tervei alapján. Starentanz (magyarul: seregélyek tánca) elnevezését egy szőlődűlőről kapta. A kápolna bal oldalán elhelyezett, Emmauszi tanítványokat ábrázoló félkörös festményt 1912-ben készítették el.
A szentélyben látható Mária látogatása Erzsébetnél című dombormű Kádár Gabriella alkotása. A Starentanz-kápolna 2004-ben felújításra került, a homlokzatán az 1808-es évszám mellett a 2004 is szerepel.
Nem vagyok paranoiás, de azért mégis. . . ezt a kápolnát sohasem láttam előtte, sem élőben, sem képen. Véletlenül találtam Budaörsön, a Fenyves vendéglőbe mentem, amikor hirtelen felbukkant, közel van hozzá. Persze, hogy kiugrottam, megnéztem, le is fényképeztem.
Nem csináltam még a képekkel semmit, nem turkáltam a neten, hazajöttem, és az első, amit bekapcsolás után feldobott a képernyőre a számítógépem, ami teljesen független a telefonomtól, ez a kápolna volt. Azt hittem leesek a székről. . . un miracolo, un miracolo! Csoda történt! Azonnal elveszítettem a meddőségemet. Na, de félre a tréfát, javítsuk inkább a felvezető szöveget, az oldal azt írja, hogy Helly József tervei alapján, mintha ő lett volna a kápolna építtetője. De a kápolnán meg az van, hogy Helly József földműves építette ezt a kis kápolnát. Elég nagy különbség. A budaörsi földművesek aktív kápolnaépítők voltak szabadidejükben, mint tudjuk, Ugyebár a Szeplőtelen Fogantatás kápolnát fent a hegyen is egy földműves építette, látomásai ill álmai alapján. Ez a Helly József is álmodhatott valamit. Az ajtó nyitva van, láthatod, amit csak szeretnél benne. Egyébként a kápolna neve magyarul seregélytánc, lehet, hogy a szőlősgazda a madarak ellen akart ezzel védekezni.