Ezúttal autóval voltam, és az elsődleges szempont nem egy hosszabb túrázás volt, hanem csak egy kis levegőzés. A budaörsi Kő-hegy tetején álló kis kápolna jól ismert és népszerű kirándulóhely, amelyet 1855-ben szenteltek fel. Több irányból meg lehet közelíteni, és viszonylag közel lehet leparkolni, bár kijelölt parkolóhely kevés akad, de a felfelé vezető környező utcákban az út szélén meg lehet állni. Igaz, sok az építkezés és elég szűkek, kanyargósak ezek a kis utcák, és nem is valami jó minőségűek. Én gyalogosan a Víztorony utca, majd a Felsősor utca felől jöttem fel, de a másik oldalról délről a város felől a Kőfejtő utcától a lépcsősoron is fel lehet jutni. A kápolna építése Wendler Ferenc földműveshez kötődik, aki 1847. június 29-én, 32. születésnapja éjszakáján azt álmodta, hogy a kőhegyi csipkebokor előtt áll, amelynek virágain megjelent Szűz Mária mosolygós arca. Ezután azt olvasta a rózsa levelein: Én vagyok a szeplőtelen fogantatás (bár ő ezt a fogalmat nem ismerte, nem értette pontosan). Hét évvel később, a 39. születésnapján is megjelent álmában Mária, ezt követően a helyi plébános támogatása mellett a pápa felé fordultak a kérvénnyel, amely pozitív válaszra talált. Engedélyt kaptak a kápolna felépítésére, és IX. Pius pápa még egy Mária szobrot is küldött számukra. Valószínűleg a világban ezt a kápolnát szentelték fel elsőként a Szeplőtlen fogantatás tiszteletére, ugyanis a világhírű franciaországi Lourdes-i látomás csak 3 évvel később történt. Budaörs sváb település volt, így nem meglepő, hogy a bejárat felett német nyelvű felirat olvasható, egy idézet a Bibliából, János Evangéliumából: Am Anfange war das Wort, und das Wort war bei Gott, und Gott war das Wort. Dieses war am Anfange bei Gott. " Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt maga az Ige. Ez kezdetben az Istennél volt. A budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat 20 évvel ezelőtt újíttatta fel a kápolnát. Sajnos nem volt nyitva ottjártamkor, bekukucskálni sem lehetett az ablakon vagy az ajtón. A templom mellett Szentháromság szobor és kereszt látható. Mögötte a Kopárok sziklái, ami a gyerekek kedvelt mászóhelye.