2022. decemberben, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 27.Ajánlom a helyet másoknak is!
Évek óta mindig ki szoktunk jönni ide a Bazilikához, megnézni az adventi vásárt és a fényjátékot. 2022-ben is nagyon szép volt a fényjáték, amelyet a Bazilika homlokzatára festettek-vetítettek. Ahogy már leírtam a Vörösmarty téri adventi vásár kapcsán, sajnos annyira drága lett a vásár, hogy szerintem egyszerűen nem érdemes itt semmit vásárolni, csak pénzkidobás, mert semmi olyat nem árusítanak, amit ne lehetne máshol, akár a közelben is lényegesen olcsóbban beszerezni, gondolok itt az ételekre-italokra (forralt bor, puncs, illetve lacikonyha, lángos, kürtös kalács).
De a hangulat miatt nagyon is érdemes kijönni, valóban igazi karácsonyi miliőbe kerül itt az ember. Hétvégén elég nagy tömeg szokott lenni. Én rendszerint hétköznap munka után járok erre, korán sötétedik, így a fényjátékot is elcsípem.
Évek óta a legszebb európai adventi vásárok között tartják számon, szerintem teljesen jogosan.
Fényképek (22)
Még több kép (12 db)
Advent Bazilika további értékelései
2022.11.23a párjával
Picit túlárazott, ahogy az lenni szokott, de már a nézelődés miatt is érdemes elidőzni a Bazilika előtt. A hely picit szűkös, túl sokáig én sem bírtam a bóklászást a pavilonok között. Igaz, pont a fényjátékra értünk oda, ilyen picit jobban összesűrűsödik a tömeg. Lehet enni, inni, és mindenféle...
84.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől teljes panzióval