Az Állami Bábszínház 1949 őszén alakult meg a Mesebarlang nevű együttesből a jelenlegi helyén, az Andrássy út 69-ben. Az eredetileg csak gyermekműsorokat játszó színház 1951-től felnőtt darabokat is játszott. 1971-től a Jókai tér 10. szám alatt találhatták meg az érdeklődők a színházat, ahonnan 1976-ban költöztek vissza az Andrássy útra.
Kihagyhatatlan 2024. szeptember 16.gyerekekkel járt itt
Nem tudom mit vártam az előadástól,de mindent felülmúlt. A szomjas troll c. darabot néztük meg,egyszemélyes előadásban. Felnőttnek is óriási élmény. Érdemes a hírlevélre feliratkozni a jegy előrendelése reményében. Mi a kisebb stúdióban voltunk,ott nem helyre szóltak a jegyek,érkezési sorrendben foglaltuk el. Alig várjuk hogy menjünk újra!