Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra Budapest bemutatkozása
A Lady Lavender Csokoládé Manúfaktúrában minden a csokiról szól. Különféle csokoládé készítő tanfolyamon vehetnek részt a látogatók. Elkészíthetik a saját táblás csokoládéjukat, bonbonjukat, trüffelt, de akár szaloncukrot is. Természetesen kóstolóval egybekötőtt bemutatón is részt lehet venni és rendelhetünk is a termékekből.
Kézműves bonbonokat készítő csokoládé manufaktúra a 3. kerületből. A Bazilikánál megrendezett Csokoládé Fesztiválon találkoztam velük idén, a korábbi évekből nem emlékszem rájuk, bár úgy tűnik, hogy már régebben elkezdtek kísérletezni a különféle bonbon töltelékekkel, mivel a csokijaik közül több is nyert vagy díjazott lett különféle versenyeken.
A darabra árusított bonbonoknak (280 Ft/db) az adja a különlegességét, hogy olyan alapanyagokkal, összetevőkkel is dolgoznak, amelyek csokoládék esetében eléggé szokatlanok, pl. libamáj, szarvasgomba, pipadohány. Bonbon- és trüffelkészítő tanfolyamokat, programokat is szerveznek, amelyek az elmúlt években igen népszerűek lettek, pár évvel ezelőtt mi is vettünk már részt ilyenen egy céges csapatépítés keretében. A bonbonok kifinomultak, érdekesek, ízletesek. Árusítottak még szintén saját készítésű kézműves táblás csokoládékat is, amelyek közül a szárított málnás nyerte el leginkább a tetszésemet. A kiszolgáló lányok nagyon kedvesek voltak.