A Gozsdu udvar központi utcájában található a 2 Spaghi, amely kézműves olasz tésztaételeket kínál. A "spaghi" zsinórokat jelent, kíváncsiságból megnéztem a szótárban, talán a spagettire, a hosszútésztára utalva? Persze, lehet, hogy az olasz szlengben valami egészen más jelentése is van.
A zárt rész pici, a földszinten van a kiszolgáló pult, ahol meg lehet tekinteni a napi aktuális ajánlatot "nyers" állapotában, innen nyílik a konyha, ahol a tésztákat frissen főzik a rendelést követően, s innen lehet egy tekervényes csigalépcsőn felmenni a szintén aprócska galériára, ahol az asztalok találhatóak. A terasz lényegesen tágasabb, itt sokkal több asztal van, de az télidőben elég hidegnek tűnt, s egyúttal az szolgál dohányzó részlegként is. Az árképzés nem világos, mivel nincs minden egyértelműen kiírva. Elvileg van napi menü, ami egy szabadon választott - nem feláras - kis adag tészta és egy választott szósz 2200 Ft-ért. A szószok sincsenek kiírva, a személyzet sorolja fel. A tésztáknak ezen kívül van gramm szerinti ára és a ravioliknak darabára. Szóval egyáltalán nem könnyű eligazodni, zsákbamacska, hogy mi mennyibe is fog kerülni a végén. Az azért nem titok, hogy nem kevésbe. . . A személyzet egyik tagja olasz, ő szinte egyáltalán nem beszél magyarul, viszont legalább angolul lehet vele kommunikálni. Pármai sonkás, ricottás raviolit, illetve sütőtökös raviolit ettem, amihez csak parmezán járt, szósz nem, mert a sütőtökhöz egyik aznapi mártás sem passzolt volna. A tészta amúgy finom volt, megfelelő ideig főtt, mindkét töltelék kellemes, ízletes, de összességében egyáltalán nem voltam lenyűgözve a helytől. Csak készpénzzel lehet fizetni.
Az igazság az, hogy már kétszer volt szerencsém megkóstolni ezeket a csodákat. Elsősorban tésztákat lehet kapni. A választék nem túl nagy, de annál finomabb. A paradicsom szószos tészta valami isteni. Egyetlen negatívumként a kiszolgálást tudnám mondani. Mint már említettem, kétszer voltam itt, egyszer nagyon kellemesen csalódtam az eladó srácban.
Nagyon kedves volt és minden kérdésemre válaszolt, míg a második alkalommal egy idősebb nő volt ott, aki elég flegmán beszélt velem és nem is azt hozta ki elsőre, amit kértem. . Mivel a gombát nem szeretem, így azt a tésztát visszaküldtem és szó nélkül kicserélték. . Összeségében az tudom mondani: EGYSZER MINDENKINEK EL KELL IDE MENNI!