Hangulatos kis étterembe lépünk be a volt Művész helyén, aminek nyomát egy régi cégtábla is őrzi az emeleten. Van egy kis stíluskavalkád, de ez nem zavaró, sőt, érdekes. Kényelmes hely, jó helykihasználással, van egy kis kanapé párnákkal, ahova szívesen ledőlne az ember egy pohár borral egy beszélgetésre.
Az ételek különlegesen házias ízvilágban készülnek, nem hagyományos, nem is modern, nem is klasszikus házi, szokatlan megoldások, hozzávalók, fűszerezések. A desszerteken lehetne még javítani. És az adagokon is. A kiszolgálás nagyon kedves, odafigyelő. Egy házaspár viszi a konyhától az emeletig, ettől is van egy baráti légkör odabent. Odafigyelnek a részletekre. Köszönjük.
A „42 Gasztro Art” az a hely, ahová úgy vágyik vissza az ember, hogy még el sem ment. A belteret a modern festészet darabjai ékítik, de ez nem zavaró, mert harmóniába van minden látványelem, s aki a klasszikus festészetre esküszik, az sem fogná menekülőre. A háttérzene kellemes, ez is nagy dolog manapság.
A kiszolgálás lefegyverzően kedves, empatikus, olyan természetes kellem és vendégszeretet árad belőle, hogy az igen ritka. Ettünk egy alapjáratú hamburgert, mely finom volt, bár még fejleszthető állagra-ízre. Nagyon értékeltük, hogy a belevalók, az ízesítők házilag készültek s örvendtünk annak is, hogy kézműves söröket tartanak a Rekettyés sörfőzdétől mely a Jónás nevű, a Bálnában működő sörházhoz kötődik. Dilemmáztam, hogy a Ravasz hódot kérjek-e vagy Arany Jónást, végül mindkettőből kértem egy üveggel. Ára 750 ft, ami csak annak tűnik soknak, aki nem ismeri a kézműves sörök palettáját, ugyanis ennyit kérnek nagyjából a szaküzletben is erre a sörre, ha emlékezetem nem csal, pár napja Szegeden szinte ennyiért vettem a sorozat két darabját. A borlap is a magyar minőségi borkészítés javából válogat, tartanak szódát, békebeli üvegben. Jó hely a 42 Gasztro Art, sok sikert kívánunk nekik!