2023. márciusban járt ittÉrtékelt: 2023. március 30.Ajánlom a helyet másoknak is!
Kb. egy évvel ezelőtt nyitott ázsiai étterem a XIII. kerület Vizafogó lakótelepen, egy lakóház-sorház alsó szintjén. Szomszédságukban egy jóféle cukrászda, egy zöldséges , valamint egy kevésbé jóféle albán pékség található.
A két hívószó, ami az ablakban szerepel, a sushi és pho, mindkettő elég népszerű mostanság itt Budapesten az étterembe járók körében. A beltér tágas, elég sok asztal van, de vendég nem volt.
Az étlap meglehetősen elnyűtt volt, mintha már 10 éve forgatnák a vendégek. pedig eredetileg, újkorában igényes lehetett, fekete alapon színes ételfotókkal. Ami elsőre szembeszökő volt számomra, hogy a helyszín és a színvonal alapján meglehetősen drágának találtam az ételeket, főleg a sushikat, így azokból előzetes terveimmel ellentétben nem is ettem, inkább mást választottam az étlapról, ami nem volt nehéz, mert elég széles volt a kínálat. Példaképpen 6 db-os maki 3490-4990 Ft között, szerintem elég meredek ár.
Az ADM jelentésére nem jöttem rá, de talán Ádám nevet takarhat?
Levesekből volt vagy két tucatnyi, nemcsak pho, de más thai, vietnami, kínai levesek is, ezek közül egy kis adag wonton - hússal töltött tészta batyuk - leves 1290 Ft-ba került. A leves az ázsiai leves mennyiségekhez képest valóban kicsi volt, másutt a kis adag is jelent vagy fél litert. A tészta bántóan túl lett főzve, szinte már foszladozott, míg a belsejében a töltelék kemény volt. A 4 db tésztabatyun kívül pár szál répa, valamint póréhagyma volt benne, a lé pedig zavaróan zavaros volt.
Kértem még egy adag garnélarákos nyári tekercset (1490 Ft). A nyári tekercsből 2 db volt egy adag, mindegyik félbe vágva, mogyoró szósszal. A szósz mennyisége kevés volt a tekercsekhez, nagyon kellett vele spórolni. Egy átlagos tekercs érkezett, ettem már jobbat ebben a műfajban. Ami viszont bejött, az a FOCO márkájú mangosztán gyümölcslé (790 Ft/ dobozos), ebből a márkából kóstoltam már többféle egzotikus gyümölcsöt, mangót, licsit, kókuszt, guavát, de ez is nagyon finomnak bizonyult.
Kötelező szervizdíj nincs. Kicsit csalódottan távoztam, sajnos 3 pontnál többet nem tudok adni erre a teljesítményre és élményre. Az ételre a 3 pont is csak jószívvel, felfelé kerekítve.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (13)
Még több kép (3 db)
40.410 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel