Ahogy a gyroson kívül minden mást is melegítenek mikróban. Na már ezek is megadták az alaphangot. Örültem, hogy végre ismét látok valakit, aki a nyársról késsel vágja a húst, mert ügye a legtöbb helyen már elektromos birkanyíróval csinálják. Viszont idegesítő volt, hogy a másfél méteres machete-áját kétpercenként élezte. A helyiségben körülnézve megállapítható volt, hogy a bevétel maximalizálás miatt annak lehető legkisebb részét költhetik tisztítószerre. A villanykapcsolókon látható mocsok, a padló sem ismerte még meg a dörzskefét, sőt egy vadgalamb is láthatóan otthon érezte magát - zavartalanul. Mellékhelyiséggel látogatók részére nem rendelkeznek, legalábbis az egy szem ajtóra személyzeti vagy valami hasonló felirat volt látható. Személyzetre visszatérve. A kiszolgálón kívül egy idősebb hölgy volt a pult mögött. Hangulatunkról feleségem elmésen megjegyezte: olyan, mintha most tudták volna meg, hogy holnaptól bezár a hely. Hát ÁNTSZ szempontból lehet, hogy nem ártana. A srác ezen kívül úgy beszélt, mint Fekete Pákó: ékezetek nélkül. "Kertek-e csiposz szószt? " Szerencsére előbb említett családtagom - aki nagy Uri Geller rajongó egyben -, lefordította, hogy csípősről van szó, azaz végül is mukodtek a dolgok. Négyen négyfélét ettünk: Rántott csirke török rizzsel, Fahita, Gyros tortillában, Paradicsomos padlizsános húsgombócok török rizzsel. A török rizs megnevezésben nem vagyok biztos, hiszen nehezen értek pákóul, és kiírva sem volt. Sajnos 3/4 12-kor, ottjártunkkor a borjú még nem sült meg, ezért nem tudtam azt választani. Ahogy említettem a gyroson kívül a többi étel mikróval volt melegítve (illetve a tortillát a nyárs mellett melegítette). A legjobban a Fahita nézett ki, a rántott csirkének inkább párizsi színezete volt. És Baxxhoz hasonlóan én is tapasztaltam, hogy a hús előre le van szelve (igaz most a csirke volt). A fahita tésztája és a tortilla egyaránt finom, a húsgombócos kaja pedig igazán különleges ízvilágú, csak sajnos meleg nem volt. A baklavát nem mertem megkóstolni itt. Üdítő nélkül összesen fizettünk 3100 Ft-ot, melyet a kiírt árak alapján nem tudom, hogy sikerült kiszámolni, de igazán nem nagy összeg. Természetesen mindezt a bevétel maximalizálás jegyében számológépen. Az éttermet csak a gyros és dürümfanoknak merem ajánlani, ha szerencséjük van frissen szeltet kapnak igazán jó áron. Csak azért nem szörnyű minősítést kaptak, mert az ételekben lenne fantázia, a megvalósításukban van kivetnivaló. És hangsúlyozom: nem a teraszon sétált a galamb!