Hangulatos étterem a Római parton, mely dicséretes módon télen is nyitva tart. A halászlé gyengécske, laza, kevés benne az egyébként élvezhető afrikai harcsa, színre nem megnyerő, az átlagos szintet sem biztos, hogy megüti. Ízletes viszont a szintén afrikai harcsából készült haltepertő, amit remek konfitált fokhagymával dúsított vegyes salátaágyon szolgálnak fel készterméknek ható ajvár kíséretében.
A magam részéről maradnék a majonézalapú mártásoknál. A burgert mediumra kérjük, de közelebb van a well done-hoz, ezzel együtt húspogácsa szép nagy, élvezető, egy fokkal tömörebb az optimálisnál, de mindent egybevetve ezt egy jobbacskának nevezném. Hasonló a helyzet a belga csokitortával, ízletes, korrekt élvezhető, katarzismentes. A kiszolgálás kedves, udvarias, a felszolgáló a kritikára is adekvát módon reagál. Az italválaszték igényes, vannak kézműves söreik a Fehér Nyúltól és a Beertailortól, továbbá több minőségi boruk. A tömények között is akadnak prémium tételek.
Elindultunk északról, Békásmegyerről, kisétáltunk a Duna-partra, és egészen Aquincumig gyalogoltunk dél felé a parton. Közben persze itt-ott megálltunk, betértünk jó pár vendéglátó egységbe. Ez volt talán a legmeglepőbb, pozitív értelemben. Külső ránézésre egy puccos, sznob helynek gondoltuk, de egyáltalán nem ilyen volt.
Barátságos, kellemes, ahol szívélyes fogadtatásban részesültünk, és nagyon jól éreztük magunkat. Koktélozni terveztünk, de aztán ettünk is, amit nem bántuk meg. A koktélok kifejezetten kedvező árfekvésben kaphatóak, és nem spórolták ki belőlük az alkoholtartalmat sem. Cuba Libré-t (1680 Ft) és Moscow Mule-t (1860 Ft) ittunk, valamint egy tatár beefsteak-et ettünk friss zöldségekkel, kitűnő pirított kovászos kenyérrel (4160 Ft). A hely, azaz "aHely" egy közvetlen Duna-parti étterem, hatalmas U alakú terasszal, sok-sok asztallal, középen egy szép zöld kertrésszel, virágokkal, gondozott gyeppel, játszótérrel. Ideális esküvői vagy ballagási helyszín, szóval bármilyen ünnepélyes családi vagy munkahelyi eseményre nagyon alkalmas szerintem, ahol nagyobb társaságokat is tudnak fogadni. Egyébiránt népszerű kerékpáros megállóhely is. Itt a kötelező 12%-os szervizdíjat is reálisnak és megszolgáltnak tartottuk. Csont nélküli 5 pontos hely lett nálam.