Fekete bárányok kávéi

Alkemist Cafe BudapestAlkemist Cafe Budapest a térképen

Kiváló 2022. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. április 2.
Sokadik kávézó nyílt már ezen a helyen, mióta követem Budapest gasztro-helyszíneit. Valami miatt nem maradt tartósan senki, nem tudom, mi lehet ennek az oka. Az Alkemist is határozottan szimpatikus, igényes, tiszta, kulturált, barátságos hely. A hangsúly a kávén van, ami kitűnő, a debreceni Black Sheep kávépörkölő manufaktúra kávéiból főzik a feketét és a sápadtat, azaz a világos pörkölésűt. Két darálóban bekészítve, frissen darálva készül a kávé, újhullámos módra.
A kiszolgálás nagyon barátságos volt, a kávé témában is felkészült barista személyében.
8 féle süteményt láttam az üvegpultban, a hagyományos kókuszos kockától a brownie-n át a többféle sajttortáig (málnás, pisztáciás, karamellás). Talán az egyik sajttorta volt cukormentes, de ezen a téren erősíteni szeretnének még, mert sokan keresik a vendégek közül kifejezetten a mentes desszerteket.
Kávén kívül teát (990 Ft), forró csokit (1090 Ft), matchát, chai lattét, Fentimans üveges üdítőket lehet még inni, ezek most a trendi italok városszerte. Én egy cortadot kértem (690 Ft), ami egy brazil és guatemalai keverékből készült, 70% arabica, 30% robusta kávéból.
A kinti teraszos 2 db 2-2 személyes asztaluk van.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Alkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - EgyébAlkemist Cafe Budapest - Egyéb
Dráva Hotel Harkány - Szilveszter a Dráva Hotelben
Dráva Hotel Harkány