Az újlipótvárosi Pannónia utcában az N13 sörözőtől 1 háztömbre, a Szilvakék Paradicsomtól és a Mosselen belga sörözőtől pár méterre található kis söröző. Nemcsak neve alapján tűnik kissé rejtélyes, ezotériában mozgó helynek, de asztrológiai tanácsadást és egyéb hasonló "szolgáltatásokat" is ajánlanak.
Ez nem tudom, kik számára érdekes, biztosan megvan ennek is a maga közönsége, de az Alkimista Bár a kínált kézműves sörök szempontjából tűnik inkább figyelemre méltónak. Az ismertebb magyar ízek dominálnak, Fóti Zwickl, Zirci Apátsági, Keserű Méz, a gyümölcsös vonalon meggyes és gyömbéres is szerepel a kínálatban. Árak tekintetében korrekt. Összességében nem volt igazán jó hangulata a helynek, olyan jellegtelen volt az egész, kicsit komor. A dohányosok a bejárat előtti kiszélesített járdán álldogálva tömörülnek, kinti terasz nincs.