A dizájn barátságos, otthonos, a háttérzene tökéletes, (barátságos, hallgatható, nyugtató hatású jazz), ez így együtt masszív 5 pont az atmoszférára. A kiszolgálás jól indít, pincérünk kedves, udvarias, kommunikatív, később kollektív tegezésbe vált, ami furcsa, tekintve, hogy bőven a fiam lehetne, én meg magáztam. De vegyük ezt barátságosságnak. Ami rosszabb, amikor asztalunkhoz jön, hogy elvigye a számla-tárcát, amiben a visszajárót hozta, nem szól semmit. Odamész a vendég asztalához, mondasz valamit, bármit. Vagy eleresztesz egy mosolyt. Így aztán ez a szempont az öt helyett négy pont. Lenne. Ha nem adódott volna még egy gixer. De bizony adódott. A rendelt deci bornak is híja volt, elég sokat dolgozom borral, nem hinném, hogy tévednék. 8, jó esetben 8,5 cent volt az a deci. Holott sokkal fontosabb megnyerni a vendéget kicsivel többet töltve neki, mint az, hogy megspóroljunk 10 pohár bor után egy decit vagy más felet, a vendég meg úgy érezze, hogy madárnak nézték. Ettünk egy chilis csokimousse-t, ami élvezhető volt, kissé kötelességszerű, izgalommentes. Lehetett volna intenzívebb az a csokoládé, s karakteresebb a chili, amit őszintén szólva nem éreztem egyáltalán. A Creme calatan sem volt rossz, de azért ez is elmaradt a várakozástól. Az átlagosnál mindkét desszert valamivel jobb volt, 3,5 pont jóindulattal. Még nagyobb jóindulattal felkerekíteném ezt 4-re, ha a limonádéban nem éreztem volna szintetikus citromíz, ami vagy valami „limonádészörpből” vagy ipari citromléből eredt. Összességében így lesz egy potenciálisan 5 csillagos helyből lesz gyenge négy csillag. Mert azért az elfogadható ár-érték arány, a csodás atmoszféra, a jó borlap, a kézműves sörök (Kapucinus) miatt azért csak nem vagyok képes az arctalan helyek tömkelegébe belenyomni az Almáriumot azzal, hogy csak 3 pontot adok neki.