Kiváló 2017. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. január 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Almásy vendéglőben két esztendeje tett látogatásomról már beszámoltam. A nemrégiben egy kiemelkedő boresemény, a Furmint Februárt felvezető kóstoló apróján tértem be ismét, melynek keretében felbontásra került egy palack a legendás Szepsy100-ból (100 palack készült, darabja 100ezer ft s az Úrágya dűlő furmint-termését mutatja be). A borok mellé kaptunk egy korrekt sajtválogatást, egy jól elkészített, szépen tálalt előételt (rajta garnéla, házi készítésűnek tűnő gravlax, félig lágy kiváló állagú fürjtojás, lazackaviár) és egy pohárdesszertet. Ez így remek volt, nem tudom, hogy lemondtak-e a múltkori tesztben említett pangasius-harcsa cseréről, legyünk optimisták és feltétezzük, hogy igen. Akárhogy is, ez az élmény csillagos ötös volt. Az ár-rovatban becsült érték szerepel, az esemény a sajtónak szólt, nem szedtek a szervezők belépőt.
Az Almásy étterem honlapja és dekorációja harmóniában van egymással. A tradíciótisztelet, a boldog békeidők iránti nosztalgia lengi át mindkettőt. Jó érzés volt leülni a neves ősök fotóival díszített étteremben. Az étlap hagyományos fogásokból építkezik, és igen rövid, amit mi a pozitív rovatban...