Átlagos 2015. februárban, családjával járt ittÉrtékelt: 2015. február 26.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Az Almásy étterem honlapja és dekorációja harmóniában van egymással. A tradíciótisztelet, a boldog békeidők iránti nosztalgia lengi át mindkettőt. Jó érzés volt leülni a neves ősök fotóival díszített étteremben. Az étlap hagyományos fogásokból építkezik, és igen rövid, amit mi a pozitív rovatban könyvelünk. Rövid étlap az sugallja, hogy amit kínálnak, azt frissen készítik. Mivel aznap már torkoskodtunk egy étteremben, hárman rendeltünk két főételt és egy desszertet. A kacsacomb törtburgonyával és párolt almával ízletes volt, korrekt, házias, mindenféle professzionalista hókusz pókusz nélkül. A sült harcsa gombaszósszal és rizzsel pangasiusból készült, ami kiábrándító stikli. A gombaszósz is lehetett volna izgalmasabb. A körtés tejespite élvezhető házias desszert volt. Értékeltük, hogy tartanak kézműves söröket, melyek Gyenge Zsolt keze alól kerülnek ki: a fóti serfőzde valamint a Bigfoot söreit kínálják. Torkos csütörtök lévén, igen kis összeget fizettünk, az amúgy sem drága étteremben: 3600 ft volt a három, felsorolt étel, a szóda és egy Bigfoot búzasör.
Az Almásy vendéglőben két esztendeje tett látogatásomról már beszámoltam. A nemrégiben egy kiemelkedő boresemény, a Furmint Februárt felvezető kóstoló apróján tértem be ismét, melynek keretében felbontásra került egy palack a legendás Szepsy100-ból (100 palack készült, darabja 100ezer ft s az...