Cukormentes cukrászda

Álomsüti - Balzac utca BudapestÁlomsüti - Balzac utca Budapest a térképen

2014. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2014. augusztus 21.
Kívülről jelentéktelen portál, évek óta laktam már pár utcányira tőlük, de sosem tűnt fel a létezése. Csupán pár éve fedeztem fel, egyik barátom ajánlását követően. Az összes itt kapható süti, torta, bejgli, stb. cukor helyett az egészségtudatosság jegyében cukorhelyettesítő nyírfacukor (xillit) felhasználásával készül. Ennek következtében az árak valamivel magasabbak is, mint egy átlagos cukrászdában. A sütik mérete az átlagosnál valamivel kisebb.
Klasszikus sütiféléket árusítanak, és mindegyiknél egy kis címkén feltüntetik az energiatartalmat/kalória értéket és a szénhidrát tartalmat, ami pl. a diétázóknak, cukorbetegeknek nagyon hasznos információ. Sacher torta, csokitorta, képviselőfánk, joghurtos erdei gyümölcs torta, Rigó Jancsi, Tiramisu kocka, Feketeerdő torta, kávétorta, puncstorta is szerepel a kínálatban. Ezen kívül kimért aprósüteményeket is árusítanak előre csomagolt tálcán. Karácsony előtt többféle ízesítésű bejgli is van, ezeket előre meg lehet rendelni.
Egy somlói kockát ettem (495 Ft), ami ízben a somlói galuskát idézi, amiben a piskóta kocka, a csokiöntet és a tejszínhab is csökkentett energiaértékű ("diétás") és cukormentes. Ízre teljesen olyan volt, mint "az eredeti", de kevésbé volt édes. Finom, friss volt.
A sütiken kívül fagyit is árusítanak, 190 Ft 1 gombóc.
3 kis kerek asztalnál lehet leülni helyben, de a vásárlók többsége inkább elvitelre vásárol, úgy tapasztaltam.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (8)
Álomsüti - Balzac utca Budapest - Külső képÁlomsüti - Balzac utca Budapest - Külső képÁlomsüti - Balzac utca Budapest - Étel/italÁlomsüti - Balzac utca Budapest - Étel/italÁlomsüti - Balzac utca Budapest - Étel/italÁlomsüti - Balzac utca Budapest - BelsőÁlomsüti - Balzac utca Budapest - BelsőÁlomsüti - Balzac utca Budapest - Belső

Álomsüti - Balzac utca további értékelései

2017.01.24barátokkal
Az Álomsüti cukrászda parányi kis egység. A beltér nem túl jellegzetes, hangulatos, leginkább átlagosnak mondanám. A falon diploma, mely arról tanúskodik, hogy elnyerték a „legkreatívabb torta” címét cukormentes kategóriában (ez a fő profil) 2012-ben egyik alkotásukkal. A pultos...
Hotel Honti Wellness és Konferencia Szálloda Visegrád - Napi árak reggelis ellátással
Hotel Honti Wellness és Konferencia Szálloda Visegrád
26.975 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel