Az Angelo valahol félúton van az újhullámos csúcscukrászdák és a hagyományos vonal között. A MOM parkban volt szerencsém süteményeikhez, továbbá, ha jól tudom, innen szállítanak az Alessioba is, ahol szintén volt alkalmam párszor megfordulni. Szeretem amit csinálnak igazság szerint inkább 4,5 pontot adnék nekik, de gondoltam legyek nagylelkű s kerekítsek felfelé.
Nem csoda, hogy amiután jól beebédeltünk a minap a Hold utcai vásárcsarnokban, desszertet innen hoztam, egy epres süteményre esett a választásom. A kiszolgálás udvarias, az árak megfizethetőek, a képen látható sütemény 690 forint volt. A magam részéről örvendek annak, hogy ők is hont foglaltak ebben a gasztronómiai és építészeti szempontból egyaránt színvonalas és vibráló csarnokban.
Vannak olyan napok, amikor a kollégákkal úgy érezzük, hogy ezt már csak némi gyors édességbevitellel lehet túlélni. A környékbeli cukrászdák - Sport, István - ahol évek óta törzsvendégek vagyunk, az utóbbi időben többször csalódást okoztak, mind a kiszolgálás, mind a színvonal és ár-érték arány esése miatt.
Így nagyon megörültünk, amikor pár héttel ezelőtt felfigyeltünk a Hold utcai piac földszintjén az Angelo Cukrászda megnyitására. Az Angelo kávézóként a MOM parkban már régebben működik, egy alkalommal jártam náluk egy kávéra, de az már régen volt, s nem is volt annyira emlékezetes, hogy beszámolót érdemeljen. Az Angelo olasz süteményekben és tortákban "utazik". Nagy méretű, könnyű, általában piskóta alapú, sok csokis, sok habos vagy gyümölcsös költemények. A Dolce Della Casa fantázianévre hallgató desszert a tetején 3 db profitterol-ból, piskóta alapból, eperkrémből és fehér vagy normál (Bianco ill. Nero) csokimázból áll össze. Igaz, hogy 690 Ft, de nagyon kiadós. A Fragolosa egy szintén piskóta alapú, epres és mandulás minitorta, szintén 690 Ft-ért, mint a sütik többsége, bár van néhány 590 Ft-os is. A "3 csokis" kóstolása is megtörtént már, ez fehér-, ét- és tejcsoki kombinációja. A kiszolgáló ifjú hölgy nagyon kedves, bár a cégről nem sokat tud, de a sütiket ő maga is eszi, s a szubjektív benyomásait és véleményét szívesen megosztotta velem. Így most a következő célpont a körtés-karamellás lett, mert elmondása szerint az is mennyei, de azt mindig korán elkapkodják. Eddig elég sikeres volt a cukrászda indulása itt az új helyszínen, én drukkolok nekik, s remélem, hogy a minőség is fenntartható marad.