Pár éve működő olasz étterem a Nyugati tér szomszédságában. Alapvetően egy all you can eat, azaz svédasztalos koncepcióban működő, főleg olasz ételeket kínáló étterem, viszont hétköznap ebédidőben ebédmenüt is kínálnak, amely egy napi levest és tésztát vagy pizzát foglal magában 2190 Ft-ért.
A napi leves az egyik kedvencem, sűrű olasz paradicsomleves volt bazsalikommal, parmezán sajttal, csészényi adag, de az színültig téve, tűzforrón érkezett, majd a főétel bolognai spagetti, amely annyira nem volt átütő, de rossznak sem mondanám, s a menü része volt még egy pohár almaszörp is. Az étterem tágas, az első helyiség borbár hangulatú, míg a főterem szintemeléssel került kialakításra, ahol a pizzasütést akár szemmel is követhetjük. A svédasztal is úgy működik, hogy ha valaki pizzát kér, azt frissen sütik. A személyzet barátságos, de nem túl figyelmes, bár nem volt egyáltalán tele az étterem. Tiszta, kulturált, de nem jellegzetes, nem emlékezetes étterem a számomra.
Hétköznap, egy céges vacsora keretében jártam itt. Az étel kínálatot kevésnek találtam, az olasz ízeket, amire számítottam, nem kaptam meg. Az általam fogyasztott ételek ízetlenek voltak. A tenger gyümölcseiből alig volt választék. A kiszolgálás kifogástalan volt. Az egész mosdó valamitől nagyon ragadt. Mást vártam ettől a helytől.
Péntek délutáni kései bédre tértünk be. a Dizájn és a tisztaság, valamint a felszolgálás kifogástalan. Az ételek nem rosszak, de mintha nélkülöznék az olasz ízeket és a választék sem lehet fenére ülni. Legnagyobb kifogásunk a tenger termékeinek teljes hiánya volt. . Mindezt feledteti a pincérek hozzáértése . kedvessége. Ha erre fogunk járni ismét betérünk és ezt ajánljuk másoknak is.
Decemberben a vezetőség ezt a helyet választotta céges karácsonyi rendezvényhez. Mikor meghallottam, hogy olasz étterembe fogunk menni, nagyon megörültem, hiszen nyáron ott Olaszországban töltöttem a nyaralásom, így nagyon vártam, hogy Budapesten újra ehessek a kedvenceimből.
Az étterem kellemes hangulatú, egyszerűen berendezett, a felszolgálók minden tekintetben kedvesek és nagyon figyelmesek voltak. A lasagne amit kértem, szinte ugyanaz volt, mint amit kint is ettem. A frissen sültek között tényleg kevés volt a választék 5-6 féle közül lehetett választani, és valóban kis adagot hoztak ki, de így lehetőség volt arra, hogy több féle ételt is meg tudjak kóstolni. Amit hiányoltam, a tengeri halak és herkenytűk, abból szívesen ettem volna, de amikor mi mentünk, nem volt belőle. Az olasz pizzáért nem vagyok oda, inkább a vastag tésztás változatot részesítem előnyben, de a kollégáknak nagyon ízlett. Én biztosan vissza fogok térni, mert ettől függetlenül elégedett voltam.
Családi ebédre mentünk ide, nagy várakozással telve. Számomra nagyon nagy csalódást okozott, több szempontból is. A készételek választéka nagyon kevés, és igen íztelen, mondhatni semmi különös. A frissen sültek egy kabaré határát súrolja, mert egyszerre csak 3 darabot sütnek, de azok is kb fél falatnyi, tehát ne várjon senki egy szelet csirkemellet, vagy halat, hanem mondjuk egy 3 X 3 cm-es darabot.
Érdemes időben reklamálni, mert nekünk pl 1 óra múlva kiderült, hogy sehol nincs. Tésztát / pizzát lehet kérni szinte bármennyit, de mi rengeteget vártunk rá, és volt amit el is kavartak valahova. Vasárnap főidőben 2-kor közölték, hogy a lasagne már elfogyott. A pincérek nagyon lassan térültek-fordultak, és egy fikarcnyi mosoly sem volt az arcukon. Szóval mi megállapítottuk, hogy ez egy melléfogás volt, először és utoljára voltunk ott. .
A jellegzetes olasz ízek nagy kedvelőjeként azonnal felkaptam a fejem, amikor először hallottam Budapest első olasz ételeket kínáló all you can eat étterméről. Mivel szeretek többféle ételből szemezgetni és egy étkezés során szívesen megkóstolok több ételt is, mondhatni várakozásokkal telve mentem el a szívemnek kedves ízvilágú étterembe.
Maga az étterem kellemes hangulatú és a felszolgálók minden kétséget kizárólag figyelmesek és kedvesek. Bár az olasz gasztronómia az egyszerűségen alapszik, ez még nem kellene, hogy a fűszerek használatának mellőzését jelentse. Nehéz megragadni, mi okozott csalódást az ételekben. Semmi sem volt kiemelkedően finom vagy ízletes és arról sem voltam meggyőződve, hogy a kínálatért felelős emberek különösebb erőfeszítést fektettek volna a koncepció kigondolásába. Köztudott, hogy az olasz szereti a tésztát, de talán éppen emiatt végtelen variációt tud kreálni belőle. Mi inkább a bolognait ismerjük és a carbonarat, amikkel nincs probléma, de egy olasz ételekre specializálódott étteremtől többet várnék. Éppen ezért az alapárat (3990,- Ft ebédidőben, 5990,- Ft vacsoraidőben) túlzásnak érzem. Ha hétköznap valaki arra jár dél és 15 óra között, lehetősége van business lunch-ra betérni, ami barátibb, 2. 790,- forintos áron elérhető - kérdés, hogy néhány bruschetta, egy tányér bolognai vagy egy átlagosra sikerült pizza megér-e ennyi pénzt úgy, hogy egy pohár üdítő és egy kávé már ezen az áron felül fizetendő.
A személyzet nagyon kedves, de nem gondolom, hogy megér egy ilyen ebéd 6. 000 Ft-ot. Zömmel focaccia van különböző feltétekkel, amivel hamar jól lehet lakni, és nem túl költséges étel. Tengeri herkentyű elég kevés volt, 1 féle hal, rák és calamari. Édességben szinte mindegyik valamilyen krém, csak az öntet különbözik.
A saláta választék szintén szegényes. Nekem a Trófea ugyanilyen áron jobban megfelel, ott szélesebb a választék, és nem érzem magam feszélyezve - itt kicsit volt egy ilyen érzésem.
1065Budapest, Podmaniczky u. 18. (Jókai utca sarkánál)