2015. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. július 27.Ajánlom a helyet másoknak is!
Az ARAZ is szerepelt a végiglátogatandó éttermek listáján nálam egy ideje, most sikerült összehozni. A Dining Guide 12 pontra értékelte őket, szerintem reális, egyet tudok vele érteni. A környék nem valami impozáns, sajnos elég szutykos és nem valami bizalomgerjesztő a 7. kerület ezen részén. De az étterembe belépve egy egészen más világba csöppen az ember. Már a bejáratnál fogadnak, asztalhoz kísér egy kedves fiatal hölgy, a vizes esernyőt is elhelyezi száradni. A rendelés felvételére sem kell várni, azonnal jönnek az asztalhoz.
Az ebédmenük ára - a minőséghez mérten - verhetetlen, a 2 fogásos 1390 Ft, a 3 fogásos 1590 Ft, amelyhez 1 pohár limonádé is jár. Szervizdíj nincs.
A 3 fogásos menü ottjártamkor: bazsalikomos cukkini krémleves makaróni tésztával, csésze méretű, sűrű, tartalmas és forró. Meggyőző kezdés. A főétel csirke medallionok almás rizottóval és némi nyers salátával (répa-paprika). 2 kisebb szelet grillezett fűszerezett hús, éppen megfelelőre sütve, a rizottó jól passzolt hozzá. A desszert szintén szuper volt, 2 db kicsi csokis képviselő fánk kávés töltelékkel. Könnyű, villával is el lehetett vágni, nem geil, nem túl émelygős. A végére bónuszként még egy apró almás-csokis kocka.
Nem azt mondom, hogy tökéletesen hibátlan volt a konyha és elájultam volna az ételektől, de az összbenyomásom nagyon pozitív, több mint jó, átlagon felüli helynek tartom.
A kártyaleolvasóval volt némi technikai probléma a fizetésnél (vonalhiba talán), de ezt is nagyon gyorsan sikerült orvosolni, sűrű elnézés kérések közepette, amire igazán nem volt szükség.
Összefoglalva: pörgős, holtidő nélküli, de mégis maximálisan előzékeny kiszolgálás, finom ételek, megfelelő mennyiség, kiváló ár-érték arány, kellemes környezet. A belső tér elegáns, tágas, de a részben fedett terasz is lenyűgöző, nagyon kellemes.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (8 db)
Araz Étterem további értékelései
2017.02.21barátokkal
![]()
Izletes etelek , igenyes kiszolgalas. Kellemes hely. az ertekelsre ennyit szeretnek irni. Nem tobbet.
2016.03.06a párjával
![]()
Házassági évfordulónkat ünnepeltük itt egy nívós ebédre várva. Nehéz értékelni, igazán negatív impulzus nem ért minket, de ok sincsen a pozitív jelzők dobálására. Túl tágas két terem, inkább turista csoportok fogadására alkalmas, számomra az ízléstelenség határát súroló, modern, eklektikus...
2015.09.06barátokkal
![]()
Barátnőmmel jártam az étteremben a déli órákban. A hely kellemes, igényesen kialakított. A menü kíváló volt,rugalmasan kezelték a menün belüli változtatást. Az ételek finomak és megfelelő mennyiségűek,az italok kiválóak. A kiszolgálók udvariasak.Az étterem tiszta,kultúrált. A családommal is...
Thermal Hotel Balance Lenti
Hunguest Hotel Helios Hévíz