Thai és japán ételek kifőzdés hangulatban

Aroy-Thai Restaurant & Sushi Bar BudapestAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest a térképen

2016. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 24.
Ahhoz képest, hogy abszolút belvárosban, turisztikai központban, a Petőfi Sándor utcában található, egyáltalán nem puccos, inkább kicsit kifőzdés hangulatú távol-keleti ételeket kínáló étterem.
2 fiatal hölgy pincérkedik, az üveggel elhatárolt látványpultban és konyharészlegen 2 thai szakács szorgoskodik. Az étlap kissé avítt és gyűrött, sok oldalas, bizonyos ételek mellett fotók is szerepelnek; a fekete háttér és a szerencsétlenül megválasztott betűtípus miatt nehezen olvasható. A berendezés egyszerű, az asztalokon nincs terítő vagy papír alátét, a székek "fapadosan" kemények. Hétköznap kora este gyakorlatilag teltház, magyarok, európai és távol-keleti külföldiek vegyesen.
Az ételek árai alapvetően korrektek, a környékkel összehasonlítva átlagosnál olcsóbbak.
2 féle 2000 Ft-os menüt kínálnak, az egyik 2 fogásos thai klasszikus (Tom Yum leves és rizses.csirkés egytálétel), a másik 3 fogásos japán klasszikus: Miso leves, tofu saláta és 6 db-os avokádós szusi. A leves nagy adag és tűzforró, a dashi (alaplé) íze tipikus, olyan, amilyennek lennie kell; apró tofu kockák úszkálnak benne, a wakame (alga) egy kicsit durvára vágott, de egyáltalán nem rágós. A saláta érdekessége a vékony bundában pirított tofu kocka, ami nagyon kellemes, jól passzol a főleg jégsalátás-káposztás domináns, enyhén szójaszószos salátához, amelyet szezámmaggal hintettek meg. A szusi a talán leggyakoribb és legközönségesebb maki, amelyet frissen készítenek, hozzá wasabi és gari (érlelt-pácolt gyömbér), ez utóbbi mennyiségre túl kevés. Szójaszószt tetszés szerint lehet adagolni. A hagyományos pálcika (egyszer használatos fa) mellett villát is tesznek az asztalra.
Negatívum, hogy az ételek egy részét mikrózzák (én szerencsére nem ettem olyan fogást, ahol ez történt volna, de láttam, hogy gyakran melegítettek benne ételeket, az asztaltól pontosan rá lehetett látni a konyhára).
Szervizdíj nincs. Kártyával is lehet fizetni. A kiszolgálás gyors.
Kicsit jellegtelen és steril hely, de összességében nem rossz.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (19)
Aroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Külső képAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étlap/itallapAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étlap/itallapAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - BelsőAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - BelsőAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - BelsőAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étlap/itallapAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étlap/itallapAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étlap/itallapAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étel/italAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étel/italAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étel/italAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Étel/italAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Külső képAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - BelsőAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - BelsőAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Külső képAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - BelsőAroy-Thai Restaurant & Sushi Bar Budapest - Külső kép

Aroy-Thai Restaurant & Sushi Bar további értékelései

2016.05.13a párjával
Már többször elsétáltunk az étterem előtt, majd az itt olvasott kritikát is figyelembe véve kipróbáltuk, maga külső nem túl hívogató. Nem voltak túl sokan, de pár asztalnál ültek, két nappal korábban azt hittük , zárva van, mert egy árva lélek sem volt benne. A kiszolgálás szakszerűen segített a...
2016.02.16barátokkal
Az Aroyt formálisabbnak képzeltem valamiért kívülről, annak dacára, hogy jól be lehet látni hiszen faltól falig ablak a sarkon levő helység. Valójában lezser látványkonyhás egység ez, az étlap rongyosra olvasva (ez minket nem zavart egyáltalán.) Mivel addigra már megfordultunk pár helyen,...
Puchner Kastélyszálló Bikal - Puchner pihenés félpanziós ellátással
Puchner Kastélyszálló Bikal