Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodakert spanyol hatásokkal

Arquitecto Pitpit BudapestArquitecto Pitpit Budapest a térképen

Kiváló 2023. júliusban járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A VIII. kerületi Építészpince udvara a belváros egyik leghangulatosabb, misztikus és meseszerű belső kertjét rejti, ahol a spanyol tapasokat kínáló étterem helyet kapott. A népszerűséget jelzi, hogy kizárólag előzetes asztalfoglalással sikerült itt enni, csak úgy random beesni az utcáról esélytelen, nem volt szabad asztaluk még hétköznap sem. Az is előre meg van határozva, hogy mennyi időt lehet legfeljebb eltölteni az asztaloknál.
Az étterem a pinceszinten kapott helyet, de oda csak akkor mennek le a vendégek enni, ha szakad az eső vagy nagyon hideg van. A kert az abszolút favorit! Az étlapon hideg és meleg tapasok, kis falatkák, spanyol tradicionális fogások, tengeri ételek, húsok, köretek kaptak helyet, véleményem szerint meglehetősen túlárazottan.
A kiszolgáló személyzet létszámban elegendőnek tűnik, de mintha minden pincér aznap töltötte volna ott az első napját vagy még a betanuló idejét, mert elég amatőrnek tűnt a csapat. Értem ezalatt, hogy a fiatal felszolgáló lány nemigen ismerte az étlapon szereplő ételeket, hasznos tanácsot, ajánlást nem kaptam tőle, némi megtévesztést viszont igen. Ezért nem haragszom, de részben emiatt, részben az én hibámból az ételválasztás nem volt valami sikeres a részemről, pedig sokféle ételféleség kapható, de az étlap leírása igen szűkszavú volt, fotók nélkül. Evőeszközt sem kaptam, de mivel láttam, hol tartják őket, így ki tudtam szolgálni magam. Egyébként mindenki kedves, mosolygós volt, de egyáltalán nem professzionális.
A vega Ensaladilla rusa valójában egy franciasaláta endívia salátalevelekkel (2200 Ft), a rabo krokett hússal töltött krokett nagyon jó fűszerezéssel (1800 Ft/2 db!!!), az Ibérico Sobrasada egy édes-fűszeres mézes sonkakrém (1800 Ft), amihez jól jött a kenyér (egy kis kosárban finom kovászos cipószeletek 500 Ft-ért). Az epres limonádé finom volt (1500 Ft/ 4 dl). Ezek voltak szinte a legolcsóbb fogások az étlapról. A szakácsok, a konyha szerintem ügyes, ami jobb ételválasztás esetén még jobban kidomborodhatott volna. Minőségi, igényes alapanyagokkal dolgoznak.
A hely nagyon szuper, különleges, egyedi, de ezt elsősorban a környezet adja.
Igazából itt, ha egy adag popcornt ettem volna, az is jólesik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (37)
Arquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - MosdóArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - Étel/italArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - Étlap/itallapArquitecto Pitpit Budapest - Étlap/itallapArquitecto Pitpit Budapest - Külső képArquitecto Pitpit Budapest - Külső képArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - BelsőArquitecto Pitpit Budapest - MosdóArquitecto Pitpit Budapest - MosdóArquitecto Pitpit Budapest - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Aqua Hotel Gyula - Napi árak félpanziós ellátással
Aqua Hotel Gyula
34.950 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Piroska Bük, Bükfürd? - Két éjszakás ajánlat
Hotel Piroska Bük, Bükfürd?
66.600 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Hotel Aurum Hajdúszoboszló - Aurum napok - teljes előrefizetéssel
Hotel Aurum Hajdúszoboszló
Kérd ajánlatunkat!