Az Arriba Taqueria egy jó pár éve működő mexikói étteremlánc, több egységgel a városban. Ez a Széll Kálmán téri éttermük is évek óta üzemel ugyanezen a helyen. A beltér fiatalos, a személyzet és a vendégkör szintén, rajtam kívül mindenki egyetemistának nézett ki. A beltér egyszerű, a csupasz falakon vidám feliratok, képek, mexikói minták.
Elolvastam az étterem oldalán a "Rólunk" című fejezetet, és őszintén szólva az "ínyenc", "fenséges" és hasonló jelzőket nem igazán tudtam felfedezni a helyszínen. Számomra egy középkategóriás street food kajálda, középszerű ételekkel, mind a minőség, mind az alapanyagok, mind az elkészítés tekintetében. Az ételkínálatban kizárólag hagyományos mexikói ételek szerepelnek, amelyek hazánkban is ismertté váltak és elég nagy népszerűségnek örvendenek. Burrito, taco, quesadilla, többféle menüben, többféle hússal, zöldséggel. Chili con carne, almás chimichanga. Az ajtó mellett sok színes fotóval illusztrált kedvcsináló táblán mutatják be az ételeket, italokat. A salsa nagy adag, de semmivel sem találtam jobbnak, mint a töredékáron boltban kapható zacskósat. A Hochito rizstej megtetszett, ilyet még nem ittam, érdemesnek tartottam kipróbálni. Na, ez egy nagy átverés volt! Nem rizstejből készül, hanem sima tehéntejből, ami fel van vizezve, az ígért nagyon vaníliás íz alig felfedezhető. Teteje megszórva fahéjjal (kis adag 490 Ft). Hát ez nagy melléfogás volt! Máshol lehet, hogy jobb, nem hiszem, hogy ennek tényleg ilyennek kell lennie Mexikóban is. A földszinten kívül az emeleten további asztalok vannak. A tisztaság nem a hely erőssége, az asztalokat - legalábbis az emeleten - nem takarítják, törlik le a vendégek után. Nyáron van kiülős teraszuk.
Egy hétköznap kora délután jártam a párommal az étteremlánc Széna téri éttermében, amikor nem voltak sokan, rögtön sorra kerültünk. Az étterem önkiszolgáló, a pultnál kell kikérni az ételt, ami viszonylag rövid idő alatt elkészül. Párommal nem vagyunk jártasak a mexikói konyhában, de a kiszolgáló készségesen elmondta, hogy a falra kiírt étlap mit is takar.
Én Marhahúsos burrito salátát kértem menüben, ami a feketebabos vegyes salátán kívül egy üdítőt és kis adag tortilla-t is tartalmazott. (A kis adag tortilla nem is volt olyan kicsi! ) A párom Jalapeno poppers-t kért, ami tulajdonképpen sajttal töltött jalapeno paprikák ropogós bundában kisütve. Mindegyik ételünk friss és ízletes volt, és az árak is kedvezőek. Egy negatív észrevételem van: az asztalokat gyakrabban kellene letörölni, hogy ne a vendégnek kelljen az előző vendég által otthagyott morzsát/maradékot letakarítani. Összességében egy kellemes, mexikói hangulatot idéző hely, mind az ételeket, mind a berendezést és a díszítést tekintve.
Az Arriba Taquierra kifejezetten jó élményem volt. Este tértünk be ide az öcsémmel, mert még volt némi idő a vonatig, ami a Déliből indult, rendeltünk némi sört (Dreher pohár 330) és mellé sajttal töltött rántott jalapenot (1290) valamint taquitos-t (1090), remélem jól írom a nevét. Hozzá persze mártásokat.
A salsa és a guacamole friss volt, a taquitos is meggyőző, akárcsak a rántott chili. Ami ugyan mirelitgyanús, de nagyon finom. Ennél csak a habanero jobb rántva, amit a W35ben adnak. Kézműves sör elkelne a választékban, erre egyre többen jönnek rá. Például épp az említett W35, de legutóbb a Deep Burgerben is láttam több kraft sört. Kellemes zene szólt és kedves, közvetlen volt a kiszolgálás is. A dizájnt is bírtam. Erős négy pont.