A rákospalotai lakótelep rengetegében működő kis cukrászda kultúrmissziót teljesít. Hol amatőr festőkör képeiből mutat be ízelítőt, hol fotókiállítást kínál a sütemény mellé. Ottjártunkkor épp egy vetítéssel egybekötött úti beszámoló volt a „Napi ajánlat”.
Na, de az ittjártam látogatóit nem a kiállítások, hanem a finom falatok érdeklik elsősorban, így térjünk rá a cukrászda eredeti rendeltetésére. A pultok tartalma is felér egy kiállítással, szemet gyönyörködtető a sok színes torta és a változatos formájú sütiköltemények. Sajnos az apró műremekek közül egyetlen diabetikus sincs, ez máshol már rég nem lep meg, de egy ilyen érzékeny és minden apróságra figyelő üzletvezetésnél az ember valahogy elvárná… A szemöldököm csak akkor szalad fel, mikor kiderül, hogy egyetlen sós falat sem kapható, pedig a sajtos, sós süteményeknek a cukrászdákban is helyük van. Így én hoppon maradtam (és „bosszúból” nem adok öt csillagot), de a társaság többi tagja tömi magát lelkesen. Főleg a gyümölcskosár arat nagy sikert, de már a karácsonyi bejgliket is meg lehet kóstolni. A mákos a sztár. Az elvitelre vásárlók is folyamatosan jönnek és halkan rendelnek :-). Látszik, hozzá vannak szokva, hogy „a háttérben” valamilyen műsor folyik, de a kiszolgálás attól még zavartalan.