Olasz fagyizó sok éves múlttal

Artigiana Gelati Fagylaltozó BudapestArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest a térképen

2017. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. július 2.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Évtizedek óta, egészen pontosan 1990 óta családi vállakozásban működő olasz kézműves fagylaltozó a Széll Kálmán tér (nekünk csak Moszkva) közelében. Egy helyütt azt olvastam, hogy Magyarországon ők kezdték el használni, majd honosították meg a "kézműves" elnevezést. Eredeti olasz receptúra alapján, kizárólag természetes alapanyagokból készülnek itt a fagyik, amelyeket csak e helyütt kóstolhatunk meg, nincs más egységük és másik cukrászdába sem szállítanak. Ha jól számoltam, 36 féle ízt árusítottak egyidejűleg, amikor ott jártam. A benti részben 3 asztalhoz lehet leülni, de nagyon nyomorgósan, mert szűkös a hely. A falat itáliai városképet ábrázoló színes festmény díszíti. A pulttól egészen az utcáig kígyózik a sor. Pedig nem olcsó mulatság itt a jeges finomság! 4 dekás kenés 400 Ft, a cukormentesek és a rizstejjel készültek 450 Ft-ba kerülnek, mégis hatalmas az érdeklődés. A 4 dekát nem mérik ki, és becslésem szerint volt az 5 is, nem volt kisebb, mint bárhol másutt egy átlagos adag. A hagyományosabb ízek mellett igazi különlegességekkel is találkozhatunk. Ezekből választottam kettőt: az Opera marcipános-pisztáciás mogyoró, a másik olasz A betűs fantázianevére nem emlékszem, de diós-karamellás gorgonzola volt az ízvilág. Volt még olíva, lúdláb, narancsos csokis tojáslikőr, nutellás-banános tejszín, vagy 4 féle csokoládé. Nem hétköznapi választék! Szerintem csúcsminőségű fagylatokat készítenek. A kiszolgálás gépies, eléggé személytelen. Csak készpénzzel lehet fizetni. Ha legalább 2 adag fagyit veszünk, akkor ajándékba kapunk hozzá egy rolettit.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:
Fényképek (9)
Artigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - Külső képArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - Étlap/itallapArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - BelsőArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - BelsőArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - Étel/italArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - BelsőArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - Étel/italArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - Étel/italArtigiana Gelati Fagylaltozó Budapest - Belső
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Hunguest Saliris Egerszalók