Kiváló 2016. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. február 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem lehet betelni az újhullámos, igényes, minőségorientált pékségek produkcióival. Nem véletlen: az európai ember s különösen a középeurópai kenyérevő. Még csúcséttermekben is „névjegykártyaként” saját sütésű kenyeret hoznak ki vajjal. A minap sikerült végre eljutni a Hold utcában fekvő Artizán pékségbe, melyről igen jókat lehet olvasni a világhálón. A bőség zavarával küzd az, aki itt azon töpreng, hogy mit is vegyen. A személyzet nagyon kedves kommunikatív, ugyanakkor érdeklődő is, szakmailag felkészült. Miután minden kenyérről megtudtam, hogy mit rejt, vettem egy tökmagosan (fél kiló 590) és egy zabosat (fél kiló 490), egy olivabogyós-aszalt paradicsomos ciabatta-t valamint egy mákos rétest. Mind a négy tétel csúcsminőségű volt. Ide garantáltan betérünk még.
Csaknem 10 évvel ezelőtt az egyik első kézműves pékségként nyitott meg, a minőségből azóta sem engedtek, s úgy tűnik, a népszerűségük is töretlen itt, a Magyar Nemzeti Bank szomszédságában, a belváros szívében. Nemcsak magyar, de sok külföldi vendégük is van, gyakoriak a tumultuózus jelenetek,...
Pár év elteltével ismét eljutottam az Artizánba, az apropót az adta, hogy nagyobbik fiam megkívánt egy kávét s épp arra jártunk. Mondtam neki, hogy ahol kiváló kenyereket sütnek nem égetik magukat gyenge kávéval. A presszó 450 ft és korrekt, jómagam frissen préselt céklalevet ittam. Deciként 400...
Helyszín a Hold utca eleje, a Prestige Hotel mellett, pár hónapja nyitottak. A tulajdonos fiatalember korábban pékségekről bloggolt, és beutazta Európa legjobb pékségeit, így gyűjtött tapasztalatokat. A fő profil a pékség, a "Bakery", és ezen belül is a kenyér, a kiváló minőségű, hazai...