Kiváló 2024. júliusban, kollégákkal járt ittÉrtékelt: 2024. október 12.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Csaknem 10 évvel ezelőtt az egyik első kézműves pékségként nyitott meg, a minőségből azóta sem engedtek, s úgy tűnik, a népszerűségük is töretlen itt, a Magyar Nemzeti Bank szomszédságában, a belváros szívében. Nemcsak magyar, de sok külföldi vendégük is van, gyakoriak a tumultuózus jelenetek, mint legutóbbi ottjártamkor is. Számos kenyerük nyert értékes díjakat. Tetszett, hogy mindig elő tudnak rukkolni valami újdonsággal, különlegességgel is, most pl. egyáltalán nem ezt akartam venni, de amit kinéztem, már korábban elfogyott. A rétes ára húzós volt 1750 Ft-ért, viszont olyan íze volt, mintha egy jóféle frankfurti levest töltöttek volna bele virslivel, káposztával és nagyon kiadós volt. Lehet helyben is reggelizni, uzsonnázni vagy kávézni, a néhány benti asztal mellett teraszuk is van. Barátságos, mosolygós, segítőkész személyzet.
Pár év elteltével ismét eljutottam az Artizánba, az apropót az adta, hogy nagyobbik fiam megkívánt egy kávét s épp arra jártunk. Mondtam neki, hogy ahol kiváló kenyereket sütnek nem égetik magukat gyenge kávéval. A presszó 450 ft és korrekt, jómagam frissen préselt céklalevet ittam. Deciként 400...
Nem lehet betelni az újhullámos, igényes, minőségorientált pékségek produkcióival. Nem véletlen: az európai ember s különösen a középeurópai kenyérevő. Még csúcséttermekben is „névjegykártyaként” saját sütésű kenyeret hoznak ki vajjal. A minap sikerült végre eljutni a Hold utcában...
Helyszín a Hold utca eleje, a Prestige Hotel mellett, pár hónapja nyitottak. A tulajdonos fiatalember korábban pékségekről bloggolt, és beutazta Európa legjobb pékségeit, így gyűjtött tapasztalatokat. A fő profil a pékség, a "Bakery", és ezen belül is a kenyér, a kiváló minőségű, hazai...