Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem mindennapi étterem a Flórián téren. A keleti hangulatot már kívülről jelzik a fedett terasz üvegablakait díszítő bambuszok, betérve ezt a vonalat erősítik a Buddha szobrocskák, a bambusz a falfestésben is megjelenik, az asztalokon bambuszból font terítő. A 3 fogásos ebédmenü 3980 Ft. 3 előétel, 2 leves, 4 főétel, 2 desszert közül lehet válogatni.
A húsok között oldalas, csirke, afrikai harcsa, borjúmáj is szerepel. A fűszerezésben és az ételek elkészítésében egyértelmű a távol-keleti, thai, indonéz vonal. A Tom Yum leves kifejezetten erős-pikáns, igencsak fűszeres, a lé és a belevalók külön érkeztek. Dizájnos, különleges tányérok, csészék. A főétel már az extrémbe csúszott és itt szerintem nem minden klappolt egymással. A mini kókuszgolyó sehogy sem illett semmihez. Ez a fogás egyébként az afrikai harcsa, massaman curry, ananász, kuszkusz névre hallgatott. Az adag, azon belül is a hal egyébként kicsi volt. A tálalás egy üvegtetejű fadoboz tetején történt, tányér helyett. Ez sem mindennapi, de ettől még nem lesz sem jobb, sem rosszabb az étel. A desszert ehető virágokkal díszített Rákóczi túrós pohárkrém. Az én ízlésemnek túl édes volt, de a többféle textúra klasszul hozta magát. A mosdó nagyon tetszett, itt aztán megint beütött a keleti dizájn (ld. fotók). A pincérek nagyon kedvesek, udvariasak. A konyha elég gyors, még főidőben is. Aki különleges, nem mindennapi gasztro-élményre vágyik és nyitott az újdonságokra, keleti ízekre, azoknak ajánlom a helyet. De tudni kell, hogy ez nem egy tipikus thai étterem. Az étel nálam összességében nem ütötte meg az 5 pontot, de az össz-élmény igen.
Születésnapi ebéden jártunk itt 10 fős családi társaságban. Ez az étterem nem a gyors étkezésről szól, Ha ide tartasz, szánj rá néhány órát. Mi 1/2 1-tól 1/2 5-ig voltunk itt, amíg végigettük a 6 fogásos menüt, ami a vendéglő jóvoltjából lényegében 8 fogás volt, mert 2 extra falatkával kedveskedtek.
Minden egyes fogás önmagában különleges volt, de összességében nem lehetett felfedezni az ételek közötti harmóniát. Az egyes fogásokhoz a pincér nagyon kedvesen ajánlott egy-egy féldeci bort, ezek harmonizáltak az adott fogással. Külön kiemelem a Massaman gulyáslevest, ami marhapofából készült, de egy-egy kis tálban ananászdarabkákat és mogyoródarabkákat hoztak, amit javasoltak a levesbe betenni. A 6 fogás neve nincs feltüntetve az étlapon, mert a két korábban tájföldön dolgozott szakács naponta variálja a menüsort.
Az Aum étteremről egy mértékadó gasztronómiai oldalon olvastam, egyből felkeltette a figyelmem. Sajnos rossz idősávban érkeztem, délután, két ételből lehetett választani, az egyik a kacsaleves volt, a másik a kacsás pirított tészta, ami „pad ki mau” névre hallgatott.
(3650 ft) Némi morgolódás és dilemmázás után úgy döntöttem, maradok és rendeltem egy kacsás tésztát. Ez maga volt a tökély, a legjobb, amit a műfajban ettem. Kértem és kaptam hozzá zöld koriandert és chilit, ami kis mozsárban érkezett. A környezetre nem sok pénzt fordítottak, a tálaló-eszközökre annál többet. Ittam egy classic limonádét (850 ft), jó volt az is. Nagyon jó élmény volt az Aum, bármikor örömmel visszatérnék.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.