A Szent István park a gyerekek kedvelt játszóhelye, útközben éppen útba esik az Azúr Fagyizó a Pozsonyi úton. A kényszerű bezárás hónapjai alatt felújították, átépítették, kicsinosították a helyet, a portált, feliratokat is felfrissítették, így fiatalosabb, modernebb lett.
Mivel hétvégén is csak egyetlen kiszolgáló hölgy mérte a pultban a fagyit, elég jelentős sorállás alakult ki a bejárat előtt a járdán. Itt elolvashattuk az ajtón, hogy a személyzeti szűkösség okán nem tudják vállalni az oltási igazolványok ellenőrzését, egyszerűen nem fér bele a kapacitásukba. Én ezt annyiban megértem, hogy alapvetően nem egy beülős cukrászda, itt csak megveszik az emberek a fagylaltot, aztán útközben sétálva eszik meg. Ha ennek a szerencsétlen hölgynek még az igazolványokat is ellenőrizni kellett volna, ki tudja, mennyivel nőtt volna meg az így is hosszas várakozás. A bejárat előtt van egy kis terasz a járda szélén, ahol maszk nélkül is lehet üldögélni. Fagylalton kívül kávét is lehet kapni. A kiszolgálás tehát elég lassú volt, de kivártuk. Többféle ízt kóstoltunk a fagyikból: szicíliai citrom, cukormentes áfonya, fehércsokis Bueno, csoki. Nem egy prémium kategóriás fagylaltról van szó, de az átlagnál egy fokkal talán jobb vagy erős átlagos. Egy nagy gombóc 280 Ft-ba kerül, a kisebb - ami kb. az átlagos, az 240 Ft. De szinte mindenki a nagyobb gombócot kéri. Vannak egyéb extrák a fagyihoz, szerintem ezeken keresnek igazán: roletti, édes tölcsér, színes cukorszórás 80-120 Ft felárért. A gyerekek szeretik ezt a fagyizót, az iskolai osztállyal is jöttek már ide fagyizni.
Ide járunk, mióta csak megnyitott ez a kis fagyizó! A gyerekek kedvence és mi is imádjuk. A fagylaltok nagyon finomak, a választék rendszeresen változik, mindig találunk újdonságot a pultban. A kiszolgálás gyors és mindig kedves. Ár/érték arányban pedig a legjobb a kerületben. Az üzlet nem túl nagy, de van leülési lehetőség a teraszán. Kedvencem a szicíliai pisztácia! AJÁNLOM!
A gyerekek kérésére ismét eljöttünk ebbe fagyizóba, hazafelé a játszótérről éppen útba esik. Újlipótvárosban évek óta igen népszerű fagyizó, néhány széket is kitettek a járdára, de egyébként a benti részben nincsenek asztalok, csak a fagyispult. Árban nagyon kedvező, normál és nagy gombócot is adnak, kis gombóc 160 Ft.
Szerintem minőségben határozottan fejlődtek, azt kell, hogy mondjam, határozottan jó, korrekt fagylaltokat készítenek, nem éreztem műízűnek vagy felfújtnak egyiket sem. Aperol Spritz névre hallgató fanyar narancsos csodát választottam, alkohol nincs benne, de aki a tonicot szereti üdítőben, annak szerintem ez is bejönne. A banán, csoki, sós karamella, citrom, eper szintén rendben volt (a gyerekek ezeket választották), persze kellett még mellé roletti is nekik (50 Ft/db), szerintem ezeken az extrákon, édestölcsér, cukorszórás keresik meg a plusz bevételt. Gyors kiszolgálás, személyes kezelésre nincs idő, viszont türelmesen kivárta a hölgy, mire a gyerekek nagy nehezen kitalálták, hogy milyen ízeket kérnek.
A Herman Ottó Iskola mellett található, idényjelleggel - fagyizós időszakban - nyitva tartó pici fagyizó hamar népszerű lett a környéken. Budapest egyik legjobb árú fagyizója, ahol ráadásul az adagok is hatalmasak. Kétféle méretű gombócot lehet választani, a nagyobb 8-10 dkg-os és 160 Ft-ba kerül, a normál méretű (kb.
5 dkg-os) pedig mindössze 100 Ft-ba. Azt nem tudom, hogyan gazdálkodják ki, de tényleg ennyibe kerül. Mivel pici a hely, a nagy többség elvitelre, tölcsérbe vagy papírpohárba kéri a fagylaltot, bár van előttük pár asztal, ahol le lehet ülni, de ezen a részen elég szűk a járda, szóval nem igazán kényelmes. Ízek tekintetében semmi extra, átlagos fagyik, nem kézműves, nem olasz, amolyan tradicionális hétköznapi fagylaltok ezek (csoki, vanília, citrom, Raffaello, fahéj, stb. ), s a kínálat is viszonylag korlátozott. A kiszolgálás kedves, barátságos.