Nagyétkűek figyelmébe

Bábelék Étterem BudapestBábelék Étterem Budapest a térképen

2016. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A 15. kerület kertvárosi, családi házas részén, a városközponttól meglehetősen távol található, de mégis városszerte elég nagy ismertségre szert tett étkezde. Leginkább a hatalmas adagokról váltak híressé és közkedveltté a nagyevők körében. A hely nagyon egyszerű, engem vidéki gyártelepen lévő üzemi étkezdére emlékeztetett kívülről és belülről is. Kissé retró hangulatú hely.
Az étlap meglehetősen hosszú, jól ismert magyar és nemzetközi ételek szerepelnek rajta. Itt a fő szempont az, hogy jóllakjanak az emberek, nem különlegességeket akarnak készíteni. A frissensülteket dekára mérik ki. Mivel már egy másik helyen ettem, itt elvitelre vásároltam. Amíg kisütötték a húsokat és a krumplit, közben volt időm átmenni a szemben lévő cukrászdába, majd visszatérve kaptam egy nagy pohár málnaszörpöt is, ajándékba.
Vettem rántott csirkemellet (300 Ft/10 dkg, 1200 Ft volt a 40 dkg), rántott halfilét (ára ugyanannyi, ez 30 dekás volt), sült krumplit, rizst, és túrógombócot (900 Ft). Összesen fizettem 3500 Ft-ot, és az 5 tagú családunk jóllakott belőle.
A tulajdonos hölgy, Klárika volt a pultban, akkor találkoztam vele életemben először, de nagyon barátságos, kedves, készséges volt. Látszott, hogy szereti a munkáját és ezt az éttermet, és a betérő többi vendéggel is ugyanilyen szívélyes volt.
Ebédidőben 3 féle menüt is kínálnak 800 Ft-ért (1 vagy 2 féle leves, 3 féle főétel, savanyúság, desszert kombinációja).
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (9)
Bábelék Étterem Budapest - Külső képBábelék Étterem Budapest - Külső képBábelék Étterem Budapest - BelsőBábelék Étterem Budapest - Étel/italBábelék Étterem Budapest - BelsőBábelék Étterem Budapest - Étel/italBábelék Étterem Budapest - MosdóBábelék Étterem Budapest - Étel/italBábelék Étterem Budapest - Étel/ital

Bábelék Étterem további értékelései

2024.06.18egyedül
akár hányszor járok a bábel fel nem birom ki hogy ne üljek be. ezer éve nyitva vannak és mindig hozzák az elvártakat. én neg sose. csalodtam brnnük. a fönök asszony imadnivaló.
2023.02.15egyedül
Ma végre eljutottam Pestújhely nevezetes önkiszolgáló éttermébe. Nagy várakozással mentem, és nem kellett csalódnom. Maga az épület, az étterem kívülről nem túl csábító, de belül teljesen rendben. Nem túl hivalkodó belül sem, de tágas és sok asztal elfér benne. Kell is, mert ugyan koradélután...
2018.10.13a párjával
A fiamtól hallottam erről az étteremről. Tegnap 10.13-án próbaképpen rendeltünk ebédet 2 főre. Levest, főételt, sütit. Ámulva láttam, hogy mekkora nagy adagokat kaptunk, de nem is ez a lényeg, hanem minden étel meleg volt és nagyon-nagyon jó. Az ebédből bőven jutott még a fiamnak is vacsorára....
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - 2 éjszakás ajánlat félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca