2023. áprilisban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. április 7.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Babutzi nevű reggeliző talán a legszínvonalasabb vendéglátó egység a Déli pályaudvar közelében.
A beltér hangulatos, a kiszolgálás kedves.
Az üzletvezetőnek tűnő csinos hölgytől távozás előtt megkérdeztem, hogy lefotózhatom-e a pultot, kedvesen mosolyogva felelte, hogy persze, nyugodtan s ne felejtsem el bejelölni őket az Instán. Megtudtam azt is, hogy ő a PR menedzser. Mondtam, hogy más felületeken vagyok aktív, de részemről az 5 pontjuk megvan.
Kínálnak sokféle reggelit, shakshukát korianderrel és tojással, tépett sertés quesadilla-t, lazac- és marhaburgert, meg egyebeket.
Szerepel a választékban két nagyipari és két jobbacska kézműves sör, a habzókkal együtt 11 zömmel magyar minőségi bor, melyek nagy részét decire is kimérik. A tömények között is akadnak prémium tételek. Készítenek többféle bizalomgerjesztő smoothie-t s szemre úgy tűnik, hogy igen jó kávét főznek. Jómagam frissen préselt narancslevet ittam.
Kértem háromféle tapast, padlizsánkrémet (baba ganusht), avokádókrémet és tabbouleh-t-t. Eredetileg céklás kecskesajtkrémet szerettem volna, de az épp kifogyott, mondták, hogy sült kápiakrém van helyette, így került a merítésbe a tabbouleh, mint negyedik opció.
A guacamole talán a legjobb volt, amit étteremben ettem valaha, hasonlót csak otthon készítettünk. Jó íz-egyensúly, kellő korianderesség.
A padlizsánkrém is remek volt, majonézmentes, natúr, de kiváló.
A tabbouleh csalódást okozott, több üdeséget vártam tőle, sokkal több petrezselyemzöld és/vagy más zöldfűszer jár bele, s az sem baj, ha apróra vágott paradicsommal, uborkával is frissítik, ez így elég steril volt.
4,5 pont felfele kerekítve.
Remek kovászos kenyereket is lehet náluk venni.
A tapasok 1290 forintba kerültek, ami jó ár/érték arány.
Szépen csomagolnak, a csomagolásért nem számolnak fel plusz pénzt, a felszolgálási díj viszont 12%.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (24)
Még több kép (14 db)
Babutzi további értékelései
2024.10.06egyedül
Nem tudnám megmondani, mi történt az értékelésemmel, minden esetre nincs meg, csak a fotók, szóval akkor újra nekifutok... Helyszín a XII. kerület, Déli Pályaudvar vonzáskörzete, egy modern irodaépület alsó szintjén kapott helyet ez a színvonalas, kifinomult ízléssel berendezett kávézó, amely...
29.975 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom