Egy szakmai rendezvényre tartottam a Római Partra, útközben volt még annyi időm a kezdésig, hogy megálljak egy kávéra. A Bagetto egységét már több évvel korábbról ismertem. Itt a Nánási út mentén ingyenesen lehet parkolni és nemcsak az út szélén a keskeny padkán, hanem van saját parkolójuk is, igaz, nem sok.
A Bagetto a kitűnő Marmorstein pékség termékeit kínálja, kenyeret, édes és sós péksüteményeket, természetesen bagettet is, meglehetős árfekvésben. A kakaós és a fahéjas csiga példaképpen 690 Ft, igaz, valóban finom és kiadós is, a croissant darabja 550 Ft. A különleges szarvasgombás mini pogácsa kilója 8880 Ft. Minél korábban érkezünk reggel, annál nagyobb a kínálat. Egy finom Cortadot ittam, amelyet Lavazza kávéból főztek (690 Ft). A beltérben kb. 5 kis asztala van, továbbá a fedett, de nyitott elejű, oldalú teraszon további 3-4. Érdekes módon hétköznap reggel 9 óra magasságában gyakorlatilag tele volt a hely. Úgy tűnik, itt a környéken ilyen mediterrán életmód uralkodik, az emberek nem az irodába, munkába sietnek, hanem ráérősen kávézgatnak. Irigylésre méltó! Igaz, az egyik asztalnál hallhatóan egy szakmai, üzleti megbeszélés zajlott. Összességében, kellemes kis hely a Bagetto, ajánlom.
Többfunkciós hely a Nánási úti gasztro-beugróban, a gombócos étterem mellett. Pékség, kávézó, delikát, szendvicsező, sütiző, ki mit szeretne. Parkolni közvetlenül a bejárat előtt végig lehet. Reggeliző helyként minőségi krémeket - 10 féle volt a pultban - sajtokat, olívabogyót, szalámit, kolbászt, sonkát, egyéb mediterrán finomságokat válogathatunk össze.
Lavazza kávét főznek, finom, erős. A szilvás falatka (350 Ft/10 dkg) nagyon ízletes volt. Helyileg egy kis földszintes pavilon, a benti részben talán 5-6 asztal van, meglehetősen sűrűn egymásra tolva, szűkös a hely. Az épület 2 oldalán kis teraszt alakítottak ki, szép időben ez sokkal kellemesebb, mint bent nyomorogni. A személyzet leginkább a kiszolgálással van elfoglalva, a rendelésfelvétel és fizetés a pultnál történik, folyamatosan jöttek elvitelre vásárlók is, elsősorban pékáruért. Az asztalokról az üres poharakat, üvegeket sokáig nem vitték el, nem takarították le az asztalokat a távozó vendégek után. Desszert vonalon macaron, fánk, muffin, aprósütemény szerepel a kínálatban. Én elégedett voltam a termékek, pékáruk minőségével, de teljesen egyet tudok érteni az előttem értékelővel abban, hogy minden drága, túlárazott, nem reális. Az ételek prémium kategóriásak, ez igaz, de mégsem tartom arányosnak az árazást.