A BagolyVár étterem 1913-ban nyitott. A kezdetekkor egy faépület állt az étterem helyén melyben a mondák szerint baglyok laktak, innen származik a név. A BagolyVár a tradicionális magyar konyháról, illetve egyedülálló, egy ideig kizárólag nőkből álló személyzetéről volt híres. A BagolyVár étterem azonban megújult!
Tovább olvasom >>
Az egyedülállóságot ma a chef, Bernát Dániel (2011-ben az Év felfedett chef-je) konyhai újításai és kreativitása jelenti. A chef missziója a magyar alapanyagok előtérbe helyezése és a még fel nem tárt kulináris élmények kutatása. A konyha a mai modern gasztronómia jegyeit viseli magán, a felhasznált technológiák által az ételek egészségesebbek, frissebbek és sokkal intenzívebb ízűek. A BagolyVár koncepciójában is megújult, az étlapot felváltotta a tábla. A vendégek az étteremben kifüggesztett tábláról válogathatják ki ebéd- vagy vacsorafogásaikat. A kínálat hétről hétre megújul, ezzel biztosítva, hogy mindig a legfrissebb alapanyagokból készüljenek el a fogások. Látogasson el a megújult BagolyVárba, válasszon a tábláról és legyen részese a tradíció forradalmának!
Kedves vendégünkkel kerestük fel az éttermet. Kissé féltünk mert az ezt megelözö látogatásunkra nem szivesen emlékezünk. Most viszont minden a legnagyobb megelégedésünkre szolgált: a kacsacomb és a többi étel is kifogástalan volt, a kiszolgálás kitünö, a hely kellemes, meghitt és reprezentativ.
A Bagolyvár Étterem több, mint 100 éve működik az Állatkert felé bevezető Gundel Károly út elején. Az épület mögötti terasz közvetlenül az Állatkert japán kertje felől is megközelíthető. A gyönyörű, erdélyi népművészeti motívumokkal ékesített faboltozatú épületet Kós Károly tervezte. A belső rész tágas, hangulatos, elegáns.
Bár családi étteremként pozicionálják magukat, s való igaz, hogy az azonos tulajdonosi körbe tartozó szomszédos Gundel Étteremnél olcsóbb árfekvésű és kevésbé exkluzív, de a Bagolyvár árai is a felső-közép kategóriába tartoznak véleményem szerint. Az étlap hetente változik, a déli menük ár-érték aránya a legkedvezőbb, 3 fogás (leves, húsos főétel, napi desszert) 3400 Ft-ba kerül. A szintén 3 fogásos vegetáriánus menü 3100 Ft. Az 5 fogásos degusztációs menü - italok nélkül - 7500 Ft, amelyben olyan magyar tradicionális klasszikusok szerepelnek, mint a libamájpástétom, tárkonyos borjúleves, hortobágyi palacsinta, kacsacomb párolt káposztával és persze a Gundel palacsinta. Mivel az adagok elég kicsik, végig lehet enni az 5 fogást. A vendégek többsége külföldi, vagy magyar üzletemberek külföldi partnerrel, ami egyáltalán nem meglepő. Az étlap is a vendégkör igényeihez alkalmazkodik. A kiszolgálás tökéletes, precíz, professzionális, de mégis emberközeli. 12% szervizdíjat számolnak fel.
Az étterem központi helyen fekszik, jól megközelíthető akár autóval. Bár a parkolás nem biztos, hogy olyan egyszerű, de ez legyen a belváros sajátossága. A kiszolgálás kellemes, kedvesek a felszolgálók, nem kellett sokat várnunk. Az étterem belső kialakítása családias, hangulatos. Rendezvény helyszínének is alkalmas. Az ételek finomak. Szívesen visszatérnék még ide a közeljövőben!
Nagyon jó helyen, központi helyen fekszik az étterem. Nagyon hangulatos. Többször jártunk már itt és sajnos az a tapasztalatunk, hogy a korábbi évekhez képest esett a színvonal és kevésbé egységes. Sok külföldi vendég jár ide, az árakat is hozzájuk igazítják. Egyébként a személyzet kedves, barátságosan fogadtak minket.
Az évek során többször jártunk az étteremben, sokszor külföldi vendégeket vittünk oda, mivel a hely és a berendezés, felszerelés elegáns, és Bp frekventált részén található. Utoljára tavaly (2012 szept) voltunk ott, 5 személy, és sok indönek kell eltelnie, amig újra vendégek leszünk ott.
Az árszinvonal magas, de ha a szolgáltatások is megfelelnek ennek, akkor szivesen jövünk. Az adagok nagyon lecsökkentek, a felszolgálás késlekedett, és általános véleményünk volt, hogy az ár-szolgáltatás nincsen arányban egymással.
Évente többször járunk ide. Mindig kellemes kiszolgálásban van részünk. Ami még megemlítést érdemel a kutyusunkat is bevihetjük. Finom házias ételeket kapunk. Barát ként fogadnak, Az ételek bőségesek. Csak ajánlani tudom másoknak is. Az étterem a Gundel étterem mellett található. Étkezés után jólesik egy kis séta a városligetben.
Párommal jártam ebben az étteremben,ahol a pincérek kedvesek,figyelmesek,azonban úgy gondolom,az áraik nem megfelelőek ahhoz mérten,amit kínálnak: télen voltunk ott,rajtunk kívül még egy idősebb pár ült egy asztalnál,nekik is volt egy kis problémájuk,s nekünk is,hiszen a leves hideg volt,így vissza kellett küldeni,a másodikkal nem volt semmi probléma,csupán annyi,hogy nagyon kevésnek találtuk mind a ketten,majd a távozásunk közbeni kabát összecserélési történet sem volt túl pozitív számunkra.
Egy régi barátunk tartotta itt az esküvőjét. A vendéglő neve patinás, és az épületnek is jó a hangulata. Kicsit mintha 100 évvel visszamennénk az időben. A tányérok és az evőeszközök is nagyon igényesek, elegánsak. A konyha állítólag közös a nagy hírű Gundel étteremével, ezért is volt meglepő, hogy a főételnek tálalt vegyes tál a közepes színvonalat ütötte meg, ami ebben a környezetben elég nagy csalódás volt.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
4Hangulat
3Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.