A ZONA igazi 21. századi, trendekre érzékeny kozmopolita borbisztró. A név egyszerre utal az izgalmas térkialakításra (amely két zónára lett bontva), és a felszolgált ételek jellegére, melyeket az itthon korábbról már jól ismert zóna adagokban kínálunk. Az elnevezés a 19. századból ered.
Tovább olvasom >>
Mi ezt a koncepciót gondoltuk újra Huszár Krisztián séffel, és tettük 21. századi kontextusba. A helyszínnek különleges atmoszférát ad a Duna-part és a Lánchíd közelsége, ráadásul egy kivételesen erős csapat felel azért, hogy minden olajozottan működjön, és hogy mindenki, aki hozzánk betér, a legjobban érezze magát. A ZONA emiatt hamar találkozóhely lett a budaiak és pestiek számára is, itt vannak mindazok, akik fogékonyak az újdonságokra a dizájnban és a konyhában egyaránt, és persze itt vannak azok is, akiknek az a fontos, hogy nagyon jót egyenek.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A ZONÁ-t éveken át a legjobb hazai éttermek között tartották számon. Tény, hogy az elmúlt pár évben elég sok változás történt a ZONA háza táján (chef-, koncepció- és tulajdonosváltások). Minden esetre meglepetéssel konstatáltam, hogy amíg a 2017-es G&M kalauz 12 pontra értékelte ("ajánlott" kategória), addig a Dining Guide ugyanebben az évben nagyon csúnyán lehúzta őket.
Ezek az értékelések az ottjártamat követően jelentek meg nyomtatásban, így sem pozitív, sem negatív irányban sem tudtak befolyásolni. Nekem abszolút pozitív volt a véleményem, az ételeket nagyon ízletesnek, igényesen elkészítettnek találtam, az adagok átlagosan kisebbek ugyan, de 3 fogással jól lehet lakni. Örültem neki, hogy újra visszahozták a hétköznapi ebédmenüt, mert a normál étlap árai nem az átlagember pénztárcájához mértek. A 2 fogás 2990 Ft, a 3 fogás 3590 Ft-ba kerül 12. 00-15. 30 között. Ha erre a kötelező vizet (kizárólag tisztított vizet lehet kérni, amiből 0,5 l 300 Ft-ba kerül, sima csapvizet nem) és a kötelező szervizdíjat hozzászámoljuk, akkor az ebédet 4400 Ft alatt nem lehet megúszni, de a fine dining éttermek között ezzel az árral még mindig a kedvezők között tartózkodik. A libamájkrém leves hibátlan volt, a lazacos gnocchi szintén példás, ráadásul a főétel 2 szelet lazaca még mennyiségre is meglepően sok volt. A desszert mascarponés pohárkrém morzsával a menü legkitűnőbb fogása lett számomra a maga egyszerűségében. Elegáns a környezet, a szerviz profi, figyelmes, az ételekre alig kellett várni, s az ablakból vagy a kinti teraszról a Dunai panorámára nyílik kilátás. A mosdó is nagyon kulturált, egyszer használandó textil törölközőket tesznek ki a vendégek részére.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
1év kihagyás után ismét ITTJÁRTAM(/tunk). Az utcafront egy kis hangulatos terasszal bővűlt. A belső dizájn a régi. Modern, letisztult, minimál stílus. Az étlap felépítése teljesen átalakult. Régen izgalmasabb volt. A vacsora: nem szeretném részletezni, de alapvetően az ár/érték aránya gyenge. A paradicsom consomme(1590.
-Ft) és a ZONA kevert saláta(2690. -Ft) kíváló, de a Rib-eye Steak(6290. -Ft), a marha Burger(3590. -Ft), és a desszertek(1590. -Ft) közepesek voltak. A pezsgő langyos volt. Egyébként a borkínálat kíváló. Én azért drukkolok, hogy jobb legyen! Sok sikert!
Már nyitás óta vágytam ide,de csak most sikerült ideérnem. Nem bántam meg,söt! Remek hangulatu, kifinomult üzlet. A felszolgáló nagyon kedves és profi volt. Rögtön tájékoztatott minket,hogy mire számítsunk,mármint,hogy az ételek ZÓNA (kis) adagok. Ezért mi 6fogásos menüt választottunk. Nagyon extra,különleges volt minden,de azért volt ami nem izlett.
A Zónáról lehet jól és rosszat is hallani, annyi biztos, hogy olyan hely, amiről beszélnek. Azt is hallani, hogy bezárt. Nem tudom, igaz –e. Jómagam március 1-én jártam ott egy kedves barátommal, déli menűt ettünk s nagyon meg voltunk elégedve.
Tény ugyanakkor, hogy egy michelin csillagos helyeken edződött másik jóbarátom, aki húsz évvel ezelőtt bevezetett az ízek birodalmába, felháborodottan jött el onnan az aprócska adagok miatt. Három fogást evett vacsorára, otthagyott egy rakás pénzt és éhesen jött el. Ismétlem, ínyenc emberről, valódi gourmet-ról van szó, aki ráadásul nem nagyevő. Nos, délben, menüben minket nem zavart a kis adag, fő szempont az volt, hogy értékeljük az ízeket-állagokat. Értékeltük, szerettük, jól éreztük magunkat. Az is tény, hogy vacsorára a 3 fogás ára (3500 ft volt akkor) nem lett volna elég egy főételre.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.