), s ők nem okoztak csalódást. A Baltazár mellett egy azonos nevű butik-hotel is található, a Várnak a Bécsi kapuhoz közeli végén; a környezet pazar, a régi várbéli házak, a macskaköves utcák csodálatosak, engem mindig lenyűgöz, pedig itt lakom Budapesten. Az étlap rövid, nagyon egyszerű, 1 lap a reggeli ételeknek, 1 másik többi időszakra. Ezen kívül van egy külön ajánlatokat tartalmazó pótlap is, további 4-5 étellel. Kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgoznak, vonatkozik ez leginkább a húsokra, a zöldségeket, egyéb hozzávalókat is ellenőrzött minőségű, hazai bio-gazdaságokból szerzik be. Gulyásleveset ettem házi kenyérrel, melyet klasszikus piros lábasban szolgálnak fel, az otthoni Nagyi-féle magyaros ízek, kicsit csípős fűszerezés köszön vissza, s a marhahús tényleg tökéletes. A második fogás, ami nálam már a desszert, nos, ott volt némi megbicsaklás, mivel a napi kínálatban szereplő szilvás gombócot szerettem volna fagyival, de kiderült (a rendelés leadását követően), hogy az sajnos már nincs, kifogytak, mivel most lesz menüváltás. Így az étlapról választottam egy Rigó Jancsit karamell fagyival, ami nagyon különleges és ízletes volt, egy több réteges pohárkrém, csokimorzsával a tetején, s egyáltalán nem emlékeztetett a Rigó Jancsira (csak nagyon erősen elvonatkoztatva). Málna és bodza háziszörpjeik vannak. A kiszolgálás személyes, udvarias, érdeklődő, figyelmes, csillagos ötös. Az árak budaváriak, de a magas minőséggel arányban állnak. Azért nem meglepő módon a vendégek között túlsúlyban voltak a külföldiek. Tetszett a Baltazár, ajánlom!