Az aprócska kávézó a neki helyet adó utcáról kapta a nevét. A kiszolgáló idős páron látszik, hogy kisujjukban van a vendéglátás minden csínja-bínja. Egy igazi vendégmarasztaló, nagyon jó hangulatú, melegséget árasztó kis hely, ahová jól esik beülni egy kávéra, teára, üdítőre vagy éppen valami harapnivalóra.
A QAWA kávépörkölő cég referenciaüzlete, számtalan minőségi kávéféleséggel. Fekete, zöld, rooibos és zöld teákat kínálnak. Haagen Dazs jégkrémet is árusítanak, ami a személyes kedvencem, igaz, nem februárban. A hűtőpultban izgalmas desszertek sorakoznak: nagymama flódnija, brownie (480 Ft), Petra csokoládétortája, almás pite, mákos és diós paleo süti. Lehet enni croissant-t és szendvicseket is. A francia macaron átlagosnál kisebb, árban elég kedvezőnek tűnik 220 Ft-ért, viszont nem tartozik a csúcstermékek közé. A macaronban díjnyertesnek számító Chez Dodo termékeit meg sem közelítette. Ettől függetlenül jó szívvel ajánlom a helyet.
A Balzac café nagyon jó élmény volt. Olyan szeretnivaló, hangulatos kis hely a Balzac utcában, ahol a tulaj nem a saját kiemelkedő termékekre alapoz, de nagyon jó érzékkel válogatja össze a kínálatot. Nagyon kedves, kommunikatív, természetes és nem művi vendégszeretet sugárzó (házas? )pár fogad, jó volt velük szóba elegyedni.
Van Haaged Dazs fagylalt, szinte ki is próbáljuk, de elcsábít egy mákos sütemény, meg a macaronok, melyek Párizsból érkeznek, olyanok is, mint az álom. Mondom én, aki nem vagyok nagy macaronrajongó. A mákos sütemény is kiemelkedő volt. A beltér megnyerő, az árak barátságosak, a macaron 220 ft volt, a süti 640. Persze a kommersz 300-350 forintosokhoz képest ez soknak tűnhet, de minőséget meg kell fizetni. Jó volt itt lenni, visszavágyunk.