hamarabb feljön, mint ez. Egyébként a pesti oldalon a Nagymező utcában évek óta bejáratott Két Szerecsen tulajdonosaihoz köthető a hely. A névhez még csak annyi aprócska megjegyzés, hogy tavaly nyílt egy BÉLA névre hallgató, meglehetősen hasonszőrű bisztró pár méterrel odébb. Érdekes az egybeesés. . . Egyébként jól néz ki a beltér, nekem tetszik a dizájn. Kicsit művészies, avantgárd, de ugyanakkor modern, nem szélsőséges. Kényelmesek az ülőhelyek, megjelennek a színek, az egyik falon színes plakátok, a másikon pirosan világító neonfelirat, az asztalokon fémvödrökben friss zöld növény, cserepes virág. Amint a név is utal rá, hosszú nyitva tartással üzemelnek a hét minden napján, és van melegkonyha is: reggeli, ebéd, vacsora egyaránt. Az étlap nemzetközi bisztrós jellegű, fiatalos, vagány, nem túl hosszú, leginkább mediterránnak mondanám: rozs deszkák, azaz szendvicsek 1290-1890 Ft-ért hidegen vagy melegen, tojásételek 1190-1790 Ft, vegyes salátatálak stílusok a nemzetek stílusában és ízeivel: Atlas, Andok, Serrano 2000 Ft felett, desszertek 1190 Ft-ért, esténként tapasok 500-2690 Ft. Szóval egyáltalán nem olcsó hely. Van ebédidőben hétköznap napi menü, 2 fogás leves+főétel 1490 Ft, illetve napi séf ajánlat főétel 1590 Ft. A ház bora a Konyri Fecske vörösben és fehérben (490/590 Ft/dl). Van 1-2 kézműves sör, de nem ez a fő csapásirány: békésszentandrási meggyes, Hübris fűszeres búza, Távoli Galaxis. Kávéból lehet választani a világos és a klasszikus pörkölésű közül, bár engem nem kérdezett meg a pultos hölgy, hogy melyiket kérem, a hagyományosat kaptam. Egy eszpresszó 420 Ft, jó minőségű. Az árfekvés miatt inkább külföldiek, illetve a hazai felső tízezer bohémjai lehetnek a célközönség.