2016. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2016. december 20.Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Bazilika jobb oldalában évek óta működő, az árnyékban csendesen megbúvó kis alapterületű vendéglő. A környékbeli helyektől eltérően nem kínálnak ebédmenüt. Az étlapjuk több oldalas, hosszú, tipikus magyaros ételekkel, valamint számos nemzetközi turistacsalogató étellel (több oldalnyi pizza és olasz tészta). Az első szembeszökő élmény az volt, hogy a kockás asztalterítő borzalmasan mocskos volt. Nemcsak morzsás, de pecsétes, rászáradt ételmaradékos is. Jobb nem belegondolni, ha ilyen a terítő, vajon milyen állapotok uralkodhatnak a konyhán, ahová a vendégek nem látnak be??
Az egykedvű felszolgáló lassan, tessék-lássék módon intézi a dolgokat, látszik rajta, hogy nem jókedvében van itt. Májgombóclevest (1280 Ft) és Gundel palacsintát (890 Ft) kértem. Az ételekre nem kellett túl sokat várni, bár majdnem telt ház volt, nem meglepő módon többségében külföldi turista vendégekkel. A levesben bolti mirelit gombóc volt, amelynek a májhoz nem sok köze van, a leves pedig tömény Vegetás alaplé volt. A karalábé öreg, fás, a kockára vágott sárgarépa nem volt rendesen megtisztítva. A palacsintában dió helyett valami dejós, higított pépes töltelék volt, kissé lisztes ízzel, a palacsintákat valószínűleg újramelegítették, mert a tészta széle száraz volt. A csokiöntet cukros bolti szósz ízű volt. Az egészet vastag réteg porcukor réteggel fedték le.
A fizetésnél olyan blokkot kaptam, ami számlának semmiképpen nem nevezhető, csak a 2 tétel és egy összeadás van rajta, sem fejléc, sem adószám, sem semmifajta hivatalos cég- és számlaadatok nem szerepelnek rajta. Egy másik kis papírfecnin kézzel írva ennyi szerepelt: "Gundel Húslé".
Senkinek nem ajánlom, és bízom benne, hogy az ide véletlenül betérő külföldiek sem ezen étterem alapján ítélik majd meg a magyar vendéglátás és vendégvárás általános színvonalát.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (25)
Még több kép (15 db)
Bazilika Kávéház & Étterem további értékelései
2018.06.13a párjával
A Bazilika közvetlen közelében található az étterem. Mi egy nyári este jártunk ott, amikor a teraszon néhány asztalnál ültek, nem volt tele; mi is kint foglaltunk helyet. 1-1 italt, és 1-1 főételt rendeltünk. Kissé furcsállottam, hogy az italomat, a tonic-ot pohárban hozták ki, nem üvegben, de az...
Hotel Halászkert Badacsony
21.093 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval