Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ahogyan előttem is megírta sokat látott értékelő társam, a Beefbar egy kiemelkedő ebédélmény volt, az én számomra is. A Lánchíd lábánál, a Clark étterem földszintjén az idei év egyik legszínvonalasabb ebédjét sikerült kipróbálni. A 3 fogásos business lunch-ot nagyvárosokról nevezték el (Budapest, Chicago, Shanghai, Paris, Roma), a város neve értelemszerűen kapcsolódik az ételekhez.
Én a Budapestet választottam, bár több más is tetszetős volt a számomra. Kifinomult, ízletes, különleges, minőségi ételek, próbálok nem túlzásokba esni a jelzőkkel. Korhelyleves füstölt kolbásszal az első fogás, majd a főétel kacsamell, bébirépa, pak choi, répakrém, sült hagymával, kesudióval. Édeskés étel, nekem nagyon bejön ez a vonal. A desszert egy réteges répatorta fagylalttal. Úgy tűnik, répaszezon volt éppen. De ez igazából az én választásom volt. A 3900 Ft-os menüárra 12,5% szervizdíj rakódik rá. A beltér nagyon impulzív, elegáns, de mégis barátságos. Jó színválasztás, sok élő növény. Az étteremnek terasza is van, fullos panorámával a hídra, az alagútra, a várra, de nekem ez a tér túl forgalmas és zajos. A terasz kutyabarát. Kitűnő, profi, de mégis barátságos személyzet. Hibátlan! Update: friss hírek szerint a Beefbar Pestre fog költözni, további részleteket még nem tudok.
Hlatky-Schlichter Hubert nevét csak a bennfentesek ismerték egészen addig, míg a Babel étterem meg nem kapta idén a michelin-csillagot, aminek eredményeképpen megannyi sajtóorgánum megszólaltatta vagy legalább megemlítette a tulajdonost is. A híradásokból az is kitűnt, hogy a jeles üzletembernek más éttermei is vannak, többek között a Beefbar, mely a legjobb minőségű marhahúsokból prezentál ínyenc fogásokat.
Hétköznap délben, ha nem is alacsony, de mindenki számára hozzáférhető áron kínál ínyenc déli menüt. Összehasonlításul: a csillagos éttermek vacsoratarifája jellemzően 30. 000 forintnál kezdődik, az ebéd, már ahol van ebéd, 10. 000-15000 ft körül mozog. A Beefbarban, mely ugyan nem pályázik a csillagra, de igen magas szintet képvisel, délidőben három fogás ára 3900 és 6900 ft között van. Ötféle menüt kínálnak, melynek keretében választani lehet egy előétel illetve egy leves között, melyhez jár egy desszert valamint öt kompozícióból szabadon választható főétel. Az egyes ételsorokat jelentős városokról nevezték el, mi az alapáras Budapest és a Párizs menüt kértük. Ettünk első fogásként zellerkrémlevest tőkehalropogóssal, málnaecetes lilahagymával és angolzellerrel valamint borjúból készült tavaszi tekercset, karalábéfőzelékkel és marokkói citrommal, a Budapest menühöz bárányfasírt járt turbolyával ízesített gyöngybabsalátával és zöldalmahabbal, a párizsihoz pedig marhatatár sült krumplival. A desszert minden menühöz punchos mingon volt tejszínfagylalttal és citromgéllel. Fogásaink tálalása szemet gyönyörködtető volt, ízre-állagra is egytől-egyig hibátlanok voltak. A sörválasztékot nem lenne rossz bővíteni, az egyébként kiváló Monyó Schatzi nevű búzasör mellett (amit megrendeltünk) elférne legalább egy prémium minőségi pils, egy IPA és egy stout. A borválaszték impozáns, a beltér elegáns, a kiszolgálás kifogástalan, a háttérzene kellemes. A Beefbar elérhető áron enged betekintést az éttermek felső kategóriájának világába.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.