Remetekertváros családi házas, csendes utcájának egyikében bukkantam rá erre a minden szempontból csodálatos, hangulatos és nem mellesleg hibátlan süteményeket kínáló cukrászdára. Korábban nem hallottam róla, a google térképen véletlenül leltem rá a környéken járva.
De úgy tűnt, a környékbeliek nagyon is ismerik és kedvelik, nem is csodáltam, én is azonnal a szívembe zártam. A nyári melegre tekintettel ottjártamkor a fagylalt volt a sláger, kb. 15 féle ízt kínálnak, de kávét és süteményeket is sokan választottak. Előzetes megrendelésre készítenek egész tortákat is. Vergnano tradicionális olasz kávét főznek, a presszókávé 500 Ft, a cappuccinó 800 Ft volt. A hagyományos fajták mellett újhullámos süteményeket is találni az üvegpultban, a szeletárak 700-1390 Ft között alakulnak, a legdrágábbak a mentes típusok, pl. a minden-mentes mákos mangótorta. A berendezés valóban a békeidőket, a monarchia korabeli kávéházakat idézi, az üvegvitrinekben számtalan régi használati eszköz és dísztárgy sorakozik, régi gramofon, porcelán csészék, mérleg, konyhai eszközök. A kávé mellett választáson az amarettós sárgabarack mousse süteményre esett (1090 Ft), amely egy igazán könnyed, légies, gyümölcsös, kicsit pikáns, nyárias desszert. Kiváló, nagyon finom volt! A kiszolgálás is barátságos, mosolygós volt. Ha jól vettem le, családi vállalkozásról van szó. Csont nélküli 5 pont a részemről.