A Westend Bevásárlóközpontban található számtalan gyorsétterem, kifőzde között számomra most az egyik legjobb a Belfrit. A belga lánc már évek óta jelen van a hazai piacon, de túlságosan nem futottak fel, talán ezért nem is zuhantak be, hanem tartják magukat. Sőt, szerintem sokat javultak, a középszerűségből felelé tudtak lépni.
Éppen ezért a maga nemében én az 5 pontos helyek közé soroltam be. Az étlap nagyon széles, igaz, hogy mirelitből dolgoznak, de ezt nem is titkolják, és az ételeket mind frissen sütik, nem előre betárazzák. Itt nincs mikrózás! Ez számomra óriási pozitívum. Továbbá tetszett az is, hogy kicsit mást kínálnak, mint a többi hasonszőrű nemzetközi gyorsbüfé lánc. Itt is van hamburger, többféle, de ezen kívül még számos más érdekes étel is. Itt a menünek alapvető része a saláta és a szószok, ami nem merül ki a majonéznél vagy a ketchupnál. Árban is megfelelőnek tartom. Legutóbb garnélarákot ettem Orly módra (sörtésztában) salátával, fűszeres burgonyával (1790 Ft), valamint a gyerekeknek vettem churrost (750 Ft/adag), ami nagy kedvencük lett. Tiszta, kulturált a hely, kedves, vendégcentrikus a személyzet, 2 hölgy dolgozott, sürgött-forgott náluk. Az elvitel esetén nem számolnak fel pénzt a csomagolásra, még egy pozitívum.
A Belfrit már évek óta, talán már a nyitás óta működik változatlan helyen a Westend Bevásárlóközpont alsó szintjén, a DM és a SPAR közelében, a hátsó lépcsőnél. A belga gyorsétterem sokféle frissen sütött, bundázott, rántott menüt kínál. A burgereken túl húsok, halak, tengeri herkentyűk, kolbászok, sajt, valamint vegyes mix-menüik (sajttál, tengerésztál) is vannak.
Érdekes módon minden ugyanannyiba kerül, bár kétlem, hogy mindegyik alapanyag ugyanannyiba kerülne, de átlagban azért biztosan jól járnak. Garnélarákot választottam Orly módra, menüben, azaz járt mellé egy adag fűszeres sült krumpli, zöld saláta és egy üdítő (0,5 l-es Kinley gyömbér). Egy koktél szószt pluszban kértem (+200 Ft), így összesen 2290 Ft-ot fizettem, természetesen bankkártyával is lehet, mint a Westendben nagyjából mindenütt. A pultnál kell rendelni és fizetni, majd várni pár percet, amíg megsülnek az ételek, előre nincs elkészítve semmi, így minden vendég frisset kap. Mirelitből sütnek. A saláta kisebb adag lett, nem változatos (csak jégsaláta, kis öntet és céklacsíkok voltak benne), és nem olyan ropogós, friss, mint régebben volt. A rák elég nagy adag, ropogósra sült, ár-érték arányban az egyik legjobb választás a Belfritnél. A sült krumpli megfelel a konkurencia nagy adagjának, de a fűszerezése egyedi. Egyébként sima sósat is lehet kérni. A várakozás alatt vettem észre, hogy izgalmas organikus bioteáik is vannak újabban. Az ételt műanyag tálcán kapjuk, műanyag evőeszközökkel, de jobb minőségűek, keményebbek, mint pl. a kínaiaknál. Ettől még nyilván ez is Kínában készülhetett.