Új olasz pizzéria a 7. kerületben

Belli di Mamma BudapestBelli di Mamma Budapest a térképen

Átlagos 2019. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. március 26.
Vadonatúj olasz pizzéria a VII. kerületi bulizónában, a Klauzál tér közelében. A nyitás körül volt némi média-hírverés, én már több internetes gasztro-oldalon is olvastam róluk pozitív beszámolókat. A nyitva tartási idejük, illetve az étlapjuk is még alakulóban van. Jelenleg hétfőtől csütörtökig hétköznapokon csak 17 óra után vannak nyitva, pénteken és szombaton viszont már 12-től, így ebédelésre ezek a napok lehetnek alkalmasak.
Tágas, kellemes, nagy belmagasságú beltér, szellős, levegős. Nem túl modern, nem hipszter, de annyira azért nem laza, hogy melegítőben és papucsban beugorjak.
A pizzasütő kemence és az előkészítő pult a 2. belső teremben kapott helyet, ami kis szinteltolással került kialakításra.
A 2 pincérlány kedves, igyelvő, de nem mindig figyelmes. Elég amatőrnek tűntek, nem láttam bennük a jó értelemben vett vendéglátós rutint. Igaz, ők is éppen akkor ebédeltek. Azért egy elegáns, igényes helyen szerintem az nem fordulhatna elő, hogy a személyzet a pultban állva eszik (mint a lovak), miközben vendégek is ott vannak velük szemben, és két harapás között kell odafutniuk a vendéghez. Mindezt úgy, hogy a férfi tulajdonos (?) eközben a hátsó sarokban nyugodtan számítógépezik. Lehet persze, hogy nem magánügyben, hanem munkával kapcsolatosan, de ezt szerintem akkor sem helyes így kezelni.
Az árfekvés magas, a legolcsóbb pizza 1700 Ft, a "komolyabb" feltétesek ára viszont 3000 Ft közeli. Az egyéb ételekről (frittati - bundázott frissen sültek, tengeri herkentyűk), már sokat hallottam, de még mindig nem szerepelnek az étlapon. Az italokat túlárazottnak tartom, szintén.
Kötelező 12% szervizdíj van.
Bankkártyával NEM lehet fizetni, ezt külön jelezte a pincérhölgy, nem tudom, ez szintén a nyitás körüli állapot-e még vagy a jövőben sem tervezik.
A pizza kerek, 30 cm átmérőjű, vékony tésztás, jó minőségű paradicsomszósszal, bazsalikommal, foghagymával készült, de a széleit feketére pörkölték több helyütt.
Összességében az a véleményem, hogy az étterem egyelőre nem tud megfelelni annak a szintnek, ahová az árak és a beharangozó alapján bepozicionálták magukat. Vagy fel kell nőni a vállaláshoz vagy lejjebb kell adni az igényekből.
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Belli di Mamma Budapest - Külső képBelli di Mamma Budapest - BelsőBelli di Mamma Budapest - Étlap/itallapBelli di Mamma Budapest - Étlap/itallapBelli di Mamma Budapest - Étel/italBelli di Mamma Budapest - BelsőBelli di Mamma Budapest - MosdóBelli di Mamma Budapest - BelsőBelli di Mamma Budapest - BelsőBelli di Mamma Budapest - Belső
Hotel Nagyerdő Debrecen - Debreceni ízelítő
Hotel Nagyerdő Debrecen