A Bellozzo hazai története 2015-ben kezdődött az Oktogonnál lévő első éttermük megnyitásával - történetesen éppen a Burger King mellett. Jelenleg 8 egységük van, közülük több is plázákban, valamint 2 vidéken, Ennyit a Bellozzóról, de milyen is volt az Etele téri egységük? Nagyon klassz, nekem nagyon tetszett! A beltér és a kialakítás a szokásos "Bellozzós", azaz a plázán belül szeparáltan helyezkednek el, a vendégeiknek így nem a közös asztaloknál kell leülniük. Elég sok hely van, ebédidőben mégis megtelt. A hatalmas kék plakát a B betűvel könnyen útbaigazít. A rendelésfelvétel és a fizetés a pénztárnál történik, itt elég sokat kellett várni, mert csak egy lány volt a kasszánál. A kassza mellett látható száraztészta minták közül lehet választani, melyiket kérjük, illetve milyen szósszal. Így ha nem vagyunk otthonosak az olasz tésztafélék nevei terén, akkor sem kell kellemetlenül éreznünk magunkat. Teljes kiőrlésű és zöldsége alapú tésztát is kínálnak. Tésztából kérhetünk kis és nagy adagot is, de csak 3-400 Ft eltérés van a két adagméret között, nem a duplája (1350-2790 Ft között). Legdrágább a Scampi, azaz királyrákos és a Funghi di Bosco, azaz fehérboros vargányás tészta. Pizzából viszonylag szolid a kínálat, az étlapon 7 féle alap pizza szerepel, 24 ill. 32 cm-es átmérővel (1210-2990 Ft). A desszertek közül a Nutellás calzone tömény, de nagyon mogyorós (590 Ft), de van tiramisu, cannoli, pisztáciás calzone és epres panna cotta is. Mivel tésztát és pizzát is többször ettem már a Bellozzónál, így ezúttal a Nostro Cesari, azaz a "Mi" Cézár salátánkat választottam. Egyetlen negatívum, hogy papír kockadobozban kaptam a tésztát és nem tányérban, pedig helyben ettem. (1790 Ft). Szerintem megérte az árát, bőséges adag, sok grillezett csirkemell, jégsaláta, koktélparadicsom, az öntet is kellemes, nem túlzó, érdekesen elkészített sajtropogós, és mellé járt még egy pizzakenyér is. A saját márkás limonádé is kellemes volt, 440 Ft-ért az ára is korrekt, van Zero változat is, én is azt ittam. Még egy apró észrevétel: a kabátoknak lehetne fogast kitenni, mert így mindenki az asztalra vagy a székekre volt kénytelen letenni a kabátokat.