Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Hab volt a tortán, hogy a legújabb G&M 2017-es kalauz az egyik fődíjjal jutalmazta őket (Alternatív vendéglátás kategóriában), ami engem azért igencsak meglepett. Alig nyitottak meg, s máris az egyik legmagasabb pontot és elismerést kapják/kaphatják, miközben más éttermek esetében azért elvárás az, hogy előbb bizonyítsanak, s utána kaphatnak komolyabb elismerést? Ez nyilván csak az én magánvéleményem, de mégis valahol elgondolkodtató, hogy ez alapján a díjak kiosztása mintha kissé belterjes, vagy talán eleve elrendeltetett módon történik? A Beszállóra visszatérva, pici a hely, kb. max. 15 embert tudnak egyidejűleg leültetni. Nyitott konyhapultban, szemünk ltáttára készül az ételek egy része (hátul van egy másik, zárt konyha is), mégsem éreztünk ételszagot, a ruhánkba sem ívódott be. A formaöntött műanyag székek szűkösek és nincs háttámlájuk, ezért meglehetősen kényelmetlenek, még ha ide nem is 2-3 órás nagy evésekre tér be az ember. Az étlap rövid, viszont részben szezonálisan változó, mindössze 10 étel szerepel rajta (3 előétel, 1 leves, 5 főétel, 1 desszert). A konyha ázsiai fúziós vonalat visz, ami mostanában különösen trendi és népszerű. Több alkalommal is jártam errefelé, és mindig teltház volt, még ebédidőn kívül is. Azzal vitatkoznék, hogy az árak olcsóak lennének, persze kérdés, mihez viszonyítunk. Az előételek 900-1100 Ft-ba kerülnek, a leves és az olcsóbb főételek (2 féle húsmentes főzelék) 1800 Ft-ba. Mivel az adagok meglehetősen kicsik, 6-7ezer Ft-ot simán el lehet költeni úgy, hogy éppen csak jóllakott az ember, de nem ette magát degeszre. Nekem összességében az okozott csalódást, hog vártam a kreativitást, eredetiséget, különlegességet, amit a sajtócikkekben olvastam, de nekem sajnos ez nem jött át. Főtt fürjtojás, amit macerás volt egyenként végigpucolni, a zöld chilis szósz sem extraság, sima felszeletelt mangó, amit chilis sóba lehet mártogatni, ez sem nagy kunszt (épp a napokban néztem, 1 db mangó az ALDI-ban 599 Ft volt, ez a fogás itt 1100 Ft). A főételek közül mentás zöldborsó főzeléket kértem shiitake gombával. Érdekes, hogy az étterem FB oldalán posztolt fotóhoz képest az én ételemben sokkal kevesebb volt a gomba. Ízre jó volt, állagra megfelelő, de ebben sem volt semmi csavar számomra. Összességében a 3 fogásért 4000 Ft-ot fizettem ital nélkül, kötelező szervizdíj nincs. A vietnami gulyáshoz (1800 Ft) külön nagy adag zöld koriander érkezett, benne jó minőségű marhahús kockák, a hamburger ránézésre kicsi volt, a hús a többiek elmondása szerint finom, a zsemle minőségi, kézműves. Összességében kipróbálni mindenképpen érdemes volt, de a törzshelyem nem lesz.