A tenger minden kincse

Bigfish Lánchíd BudapestBigfish Lánchíd Budapest a térképen

Kiváló 2021. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. január 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az 5. kerület szívében, a Gresham Palota melletti kis utcában, amely a Bazilikához vezet ki, egy korábbi kitűnő gasztro bisztró helyén nyitott meg a halakra és egyéb tengeri herkentyűkre specializálódott Big Fish 2. étterme. Az 1., évekkel ezelőtt megnyitott Andrássy úton lévő éttermüket hazánk egyik legjobb tengeri halas éttermének tartom. Így érthető módon nagyon megörültem nemcsak a 2. egység nyitásának, ráadásul a munkahelyem közelében, de annak is, hogy a Dining Guide étteremhét programjába ők is becsatlakoztak.

A 3 fogást fix áron 5.900 Ft-ért (szervizdíjjal együtt!) kínálták a program keretében, ami itt meglehetősen kedvező árnak tűnik, tekintve, hogy a normál étlapon csak a főfogások kerülnek majdnem ennyibe vagy még többe is. Bár ez csak egy szűkített étlap volt, de még így is nehéz volt a választás a sok izgalmas finomság közül. Az előételek és levesek terén polip carpaccio, bergeni halleves, Marseilles-i halleves (+2900 Ft) szerepelt, a főételek között lazac steak, burgonya gratin; Fish & Chips, Kalamári Mozambique és fokhagymás-fehérboros homár vajas spagetti, szarvasgombával (+8.900 Ft) szerepeltek.

Előételként fűszervaj jött kis kenyérrel.
Majd érkezett a Bergeni halleves, amely északi skandináv ízvilágot hozott, ez egy kapros, tejszínes meleg halleves, lazac, tőkehal, fekete kagyló, rák betéttel, zöldségekkel, és bagettel, különleges, tartalmas, pikáns volt, erős kezdés.
A főétel választásom természetesen nagy kedvencem, a Fish & Chips lett. Atlanti tőkehal, csónakburgonya, zöldborsópüré, remulád szósz szerepelt a fogásban, nagy adag, kiadós, én már kb. itt jól is laktam. Nagyon jó, ropogós bunda, jól készült, fűszeres házi steak burgonya.
A 2 desszert közül madártej, illetve málnás csokoládé mousse én az utóbbit választottam. Sokkal inkább csokis, mint málnás, nagyon tömény, nagyon laktató, egy kicsit már sok is volt nekem így a végére.
Ajándékba egy pohár Tattinger pezsgőt is kapott minden vendég.
A kis üveges Cola 600 Ft-ba került.

A pultban mindig láthatóak az aktuális friss "fogások" a tengerek mélyéről, ezeket frissen készítik, sütik. Ki lehet próbálni az osztrigát, darabáron, különböző árfekvésben. (950-2400 Ft/db).
Professzionális, jól képzett, udvarias a személyzet, a beltér elegáns, de mégsem feszélyező, tiszta, patent minden.
Kétségtelenül 5 pontos hely.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (20)
Bigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - EgyébBigfish Lánchíd Budapest - Egyéb
Ensana Thermal Hévíz - Wellness Neked
Ensana Thermal Hévíz